Reykjavik

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Snorkelen in de winter, doen!

Reykjavik,
IJsland


Snorkelen in de winter? Je lijkt wel gek! Maar in IJsland kan het, en je moet het gaan doen!

In het nationaal park Thingvellir (ook al een aanrader) ligt de kloof Silfra. Deze kloof is de ruimte tussen twee platen: de Amerikaanse en de Europese plaat. Als je hier dus zwemt bevindt je je dus eigenlijk tussen twee werelddelen!! Niet is dat alleen al bijzonder; stel je voor hoe je familie reageert als ze alleen maar foto's van je zien dik ingepakt in winterkleding en je dan verteld dat je bent wezen snorkelen, en niet in een zwembad. Ze verklaren je voor gek;)

Maar met behulp van twee pakken incl. laarzen, speciale muts en handschoenen is het mogelijk! Je kunt een excursie boeken bij verschillende organisaties, ze brengen je erheen, verzorgen alle spullen, geven duidelijke uitleg, begeleiden je in het water en zorgen dat je vervolgens opgewarmd weer terug komt bij je hotel. Enige wat jij hoeft te doen is genieten! Van de omgeving en van het snorkelen!

Extra bijzonder: zodra je arriveert bij de kloof denk je "goh, een beekje", het ziet er niet heel spectaculair uit van boven. Maar zodra je met duikbril onder water kijkt schrik je; je lijkt boven een ravijn te zweven, soms zo diep dat je de bodem niet meer ziet! Naast snorkelen kun je er ook duiken!

Koud? Ja een beetje wel, je moet proberen op je buik te drijven met je handen op je rug waardoor deze boven water blijven en minder koud worden!

Bonustip: neem een onderwatercamera mee! (zie mijn foto's!)