Jökulsárlón

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Geweldig Guesthouse Vlakbij Jokülsárlón

Jökulsárlón,
IJsland


Dat het beroemde gletsjermeer Jökulsárlón een absolute must-see is wanneer je IJsland bezoekt hoef ik niemand meer te vertellen. Maar als je wat langer de tijd wilt nemen om deze plek écht te ervaren, heb ik een tip voor een accommodatie.

Op slechts 10 minuten rijden van het meer, eenvoudig vanaf de rondweg 1 te bereiken, ligt het kleinschalige Guesthouse Gerði. Het guesthouse zelf heeft wat kamers, maar je kunt hier ook kleine cottages huren. Het is basic, maar zeer knus met eigen sanitaire voorzieningen. Het guesthouse is mooi gelegen aan de voet van een helling, en je hebt vanuit hier zicht op de enorme ijskap Vatnajökull. Na een heerlijk ontbijtje kun je in alle vroegte, voordat andere bezoekers komen, het wonderlijke meer in het ochtendlicht aanschouwen. Grote kans dat je er alleen bent. Maar ook de overnachting zelf was echt een belevenis die iets heeft toegevoegd aan mijn reis!

Om het guesthouse heen zijn nog enkele andere accommodaties. Bovendien is er een uitstekend restaurant waar je heerlijk vis kunt eten. Aan dit restaurant zit een museum vast, wat echt de moeite van het bezoeken waard is. Het gaat over de IJslandse schrijver Þórbergur Þórðarson. Zelfs wanneer je de beste man niet kent (zoals ik) is het museum fantastisch om te zien, erg mooi in elkaar gezet! Dus alle reden om een overnachting in Guesthouse Gerði te boeken!!