Blue Lagoon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het koude paradijs

Blue Lagoon,
IJsland


De IJslander houdt van water en gezien de beschikbaarheid van veel warm water in dit land is de zwembadcultuur dan ook niet heel vreemd. Een warm bad na een dag werken wordt als zeer bevredigend ervaren. Je kunt er echter ook voor kiezen om wat langer, gedurende een dagdeel, onder te dompelen in heerlijk heet water. Dat kan onder meer bij de Blue Lagoon.

Dit is een geothermisch bad dat zich in een lavaveld bevindt. Het is gevuld met zout water dat een temperatuur heeft van 38 graden. Het wordt ook wel één van de 25 wereldwonderen genoemd en het ziet er dankzij de blauwe kleur idyllisch en exotisch uit. 9 miljoen liter water met een oppervlakte van 8700 vierkante meter zorgen voor een ultieme wellness sensatie. Je kunt overal staan (de maximum diepte is 1,6 meter) en je kunt er ook gebruik maken van stoombad en sauna. Al badderend kun je bij de bar wat drinken bestellen in een plastic beker zodat je geen moment van ontspanning hoeft te missen. Ook kun je je gezicht insmeren met een klei die goed is voor je huid. Het is de ideale plek om een dagje te relaxen tijdens een avontuurlijk en ontdekkend verblijf rondom Reykjavik.

In de wintermaanden vormt de gure wind boven het water een schril contrast met de warmte beneden de oppervlakte. Het ijs-gevoel beleef je dan optimaal terwijl je het aangenaam warm hebt. Het Blue Lagoon centrum ligt niet ver van de luchthaven Keflavik, waardoor reizigers er vaak voor kiezen om dit oord meteen na aankomst of vlak voor vertrek aan te doen.