Gap of Dunloe

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gap of Dunloe 2

Gap of Dunloe,
Ierland


The Gap of Dunloe, een 10 km lange pas in het Killarney National Park, is bij uitstek geschikt voor een erg mooie en middelzware wandeling, waarbij je kan genieten van grandioze uitzichten op het gekloofde landschap en de 3 ertussen liggende meren. Overal liggen bontgekleurde schapen verspreid, je ziet enkel door de kleuren het verschil tussen de schapen en de rotsblokken :-)
Je vertrekt in het dal bij Kate Kearney's Cottage waar voldoende parking is en je kan helemaal doorstappen naar Lord Brandon's Cottage; het laatste deel loop je dan in de Black Valley.
Je kan ook fietsen huren in Killarney, en die mee de boot opnemen die vanuit Ross Castle in het Killarney National Park vertrekt. Je kan dan nog verder fietsen langs de Ring of the Reeks Cycling Route, die veel verder de Black Valley intrekt, al moet je dat traject delen met de auto's, en dat is in mijn ogen een hachelijke onderneming gezien het feit dat de Ieren rijden als baarlijke duivels en er geen fietspaden zijn ..
Nog een tip voor de wandelaar/fietser : neem een picnic mee, want er zijn geen winkels of eethuisjes op de Gap maar wel heel veel prachtige plekjes om je neer te vleien en te genieten van dit mooie stukje Ierland!