Gap of Dunloe

The Gap of Dunloe is een ruige bergpas in het zuidwesten van Gap of Dunloe, dichtbij Killarney Town. Het is beroemd om zijn ruige landschap, ongerepte landschap en meren. De beste manier om de bergpas te verkennen is te voet. Het is ook een ideale locatie om te rotsklimmen.

Informatie over Gap of Dunloe

Beste foto's & tips van Gap of Dunloe

'538112' door JoshuaX '538112' door JoshuaX

IerlandGap of Dunloe

IerlandGap of Dunloe

De Gap of Dunloe

JoshuaX

De mooiste wandeling rondom de plaats Killarney, door de Gap of Dunloe, in het Zuidwesten van Ierland ligt gek genoeg net buiten het Nationale Park van Killarney. Je loopt hier door een nauw dal in het groene Ierse landschap. Vooraf had ik in een reisboek gelezen dat het een 'fantasie van stenen bruggetjes, glinsterende beekjes en bergmeren' zou zijn. En ze hadden gelijk. De wandeling loopt over 6 km. tussen twee cottages, ieder aan één uiteinde van het dal, Lord Brandon's cottage en Kate Kearney's cottage (je moet ook weer terug natuurlijk). Belangrijk is dat je start vanuit Lord Brandon's cottage, zo ontloop je vrijwel alle toeristen tot minstens halverwege de wandeling, want vrijwel iedereen start vanuit Kate Kearny's cottage. Aangekomen in de Gap zien we vanaf een hoog plateau dit groene tafereel met paard en wagen. Je gaat even terug in de tijd.

'460511' door jusdorange '460511' door jusdorange

IerlandGap of Dunloe

IerlandGap of Dunloe

Mind the gap

jusdorange

Veel mensen die in het zuiden van Ierland zijn, gaan naar de ring of Kerry. Het is zeker aan te raden niet alleen de ring te rijden, maar ook een van de vele weggetjes tussendoor te pakken of zelfs lekker uit te stappen voor een schitterende hike. In de zomer is de Dunloe Gap een tourist trap kwam ik achter toen ik hier voor de tweede keer kwam. maar de eerste keer, toen deze foto is genomen, was in oktober. Er was geen mens. we hadden de hele gap voor ons zelf. Wandelen, fiets of auto, dit gebied is prachtig op elke manier.

'539645' door sidonius '539645' door sidonius

IerlandGap of Dunloe

IerlandGap of Dunloe

Gap of Dunloe

sidonius

Een sprookjesachtige omgeving vind je bij de Gap of Dunloe, in het noordwesten van het Iveragh schiereiland. Neem de afslag aan de N72 tussen Killarney en Killorgin. Wij hadden het bord gemist waarop staat dat je hier niet met een auto in mag rijden. De weg is bestemd voor locals, voor paard en wagens en voor wandelaars of fietsers. We waren vrij vroeg in de ochtend, en de enige bezoekers. De weg werd smaller en smaller, tot voorbij het punt aan de horizon waar je door de kloof rijdt. Dan wil je geen tegenliggers tegenkomen. Dat gebeurde ook niet, maar we verdwaalden wel. We kwamen, eenmaal door de kloof, in Black Valley, het prachtige einde van de wereld. Gestopt bij een klein boerderijtje en de weg gevraagd. Advies: weer terug naar de ingang van de Gap en vandaar de wegwijzers volgen. Advies opgevolgd, en toen zagen we ook het bord ´niet bestemd voor autoverkeer´. We hebben wel een ongelooflijk mooi gebied gezien, dat je dus beter te voet, per fiets of te paard kunt bezoeken. PS: daarna kwamen we via binnenweggetjes die wel gevolgd mochten worden langs diverse meren.

Laat kaart zien