Ieren herkennen Dublin niet image
Ben.g.weber

Ieren herkennen Dublin niet

Zou jij Amsterdam herkennen als onze bekende trekpleisters worden verwijderd van de foto? De Ieren zijn namelijk niet zo sterk in het signaleren van hun eigen hoofdstad. Maar liefst een kwart is in de war en ziet Dublin aan voor Amsterdam.

Ruim een kwart (28%) van de Ieren zegt Amsterdam te zien wanneer hen een foto van Dublin wordt getoond. Daarmee blijkt dat de Ieren niet zo sterk zijn in hun kennis over hun eigen stad.

Onderzoek

Hotels.com, een website voor online hotelboekingen, deed onderzoek naar stedenkennis en daar kwamen verrassende feiten uit naar voren. Het bedrijf onderzocht of mensen hun hoofdstad nog steeds herkennen, zelfs als de bekende toeristische trekpleisters uit de foto’s worden verwijderd.

Kennis eigen stad

Uit de resultaten blijkt dat de Duitsers naast de Ieren ook moeite hebben in het onderscheiden van hun eigen hoofdstad. Slechts iets meer dan de helft van de Duitse ondervraagden herkende Berlijn, nadat het parlementsgebouw uit de foto geshopt was. De Spaanse ondervraagden deden het niet veel beter; slechts 58% herkende zijn eigen hoofdstad Barcelona nadat de Sagrada Familia uit de foto verwijderd werd.

Opmerkelijk

De Britten maakten het overigens wel erg bont. Zelfs reizigers uit Frankrijk en Duitsland herkenden Londen eerder dan de Britten zelf. De Fransen scoorden met 98% het beste, de Duitsers volgden met 87%, en de Britten bleven steken op 83%.

Symbool stad

Alison Couper, Communications Director bij Hotels.com vertelt: ‘Het is interessant om te zien hoe belangrijk een toeristische trekpleister of symbool eigenlijk is voor de herkenning van een stad. Sommige buitenlandse reizigers herkennen steden zelfs beter dan de inwoners van het land zelf.’

Daag jezelf uit!

Denk jij dit beter te kunnen? Daag jezelf uit door je stedenkennis te testen en doe mee aan de quiz op Hotels.com.


Foto door:aussie1962.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.