Cliffs of Moher

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hoog aanzien

Cliffs of Moher,
Ierland


De Cliffs of Moher is wel één van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Ierland. De kliffen zijn zo'n 240 meter hoog en rijzen recht op uit zee. Mede door de vaak donkere lucht, heeft het een mysterieuze en geheimzinnige uitstraling.

De hele dag regent het al en we lopen met onze regencapes door de kleine dorpjes in de omgeving. Maar als we rond 14.00 uur in het gezellige Doolin aankomen, breekt de lucht boven zee plotseling open en komt de blauwe lucht tevoorschijn.
In het haventje stappen we op de boot en varen onderlangs de kliffen. Er zijn slechts weinigen die de indrukwekkende kliffen van deze zijde bezoeken, maar het is absoluut een aanrader.

Op de foto zie je één van de boten varen en bovenop de rand zie je de stipjes die gevormd worden door de toeristen. De zwarte stippen in de lucht zijn enkele van de duizenden vogels die een nest hebben aan de achterzijde van de losstaande rotspartij in zee. Daar zal ik morgen een foto van plaatsen.

Tijdens de boottocht kijken we onze ogen uit en krijgen een stijve nek van het naar boven kijken. Wat een schitterend stuk natuur! (Svp even openen om de boot, de mensen en de vogels te kunnen zien. Dan pas besef je de verhoudingen)