De perfecte plekken om te kamperen in Schotland image
Lkoedam

De perfecte plekken om te kamperen in Schotland

Met een camper of caravan kun je gaan en staan waar je maar wilt. Of je er nu voor kiest om steeds een ander plekje te zoeken of een week op dezelfde camping verblijft, als je met een camper of caravan reist is het vakantiegevoel meteen aanwezig! Bij voorkeur slaap je tijdens zo’n kampeertrip dichtbij de natuur, en laat dat nu helemaal goed zitten in Schotland. We delen een paar van onze favoriete plekken om te kamperen in Schotland met je.Genieten van een mooi uitzicht terwijl je rondrijdt (Foto: DFDS Seaways)Met de camper of caravan naar SchotlandDe ruige Highlands is één van de meest populaire regio’s in Schotland. Fort William is een perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Zoek er een leuke camping en maak dagtripjes naar Glennfinnan (dat bekende viaduct uit de Harry Potter films), Glencoe (misschien wel de mooiste vallei van Schotland) en Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland. Zet je camper of caravan bijvoorbeeld neer op camping Glen Nevis. Elke ochtend wakker worden met uitzicht op de Ben Nevis, fantastisch!

Wild kamperen in SchotlandLiever niet op een camping staan? In Schotland is wild kamperen ook toegestaan, zo ben je helemaal dicht bij de natuur! Wel even toestemming vragen aan de eigenaar van de grond, meestal vind je die door bij het dichtstbijzijnde huis aan te kloppen. In Nationale Parken is wildkamperen overigens niet toegestaan. Check de ‘Scottish outdoor access code’ voor alle informatie over wildkamperen in Schotland.

Je kijkt je ogen uit (Foto: DFDS Seaways)En hoe kom je daar dan?Als je met de camper of caravan naar Schotland wilt, pak je het beste de DFDS-ferry van IJmuiden naar Newcastle. Je parkeert je camper/caravan aan boord en de volgende ochtend meer je aan in Newcastle. Vanaf daar is het nog maar een uurtje rijden naar de Schotse grens. En, goed nieuws: op geselecteerde data in mei en juni mag de caravan gratis mee aan boord. Een camper neem je mee voor de prijs van een auto.Meer info en je reis boeken?Met de camper ben je zo op de DFDS-ferry (Foto: DFDS Seaways)