Groot-Brittannië image

Groot-Brittannië



Reviews

Groot-Brittannië
Europa
Addmissions

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
6
Groot-Brittannië Portsmouth
REDACTIE was hier 01 Feb 2020
Dit is een test Dit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een test
Regio
  • Dit is een test
  • Dit is een test
  • Dit is een test
Review geplaatst op 2020-03-05
9
Groot-Brittannië Northumberland
Corriedewinter was hier 01 Jul 2019
De regio Northumberland heeft voor iedereen wel iets te bieden. Hier een review van de kuststrook. Hou je van historie? Bezoek dan de vele kastelen, zoals Bamburgh castle. Wil je wandelen? Volg dan het kustpad helemaal tot de grens met Schotland. Wadlopen? Ga met een gids naar Holy Island Hou je van vogels? Ga naar de Farne eillanden bij Seahouses. Van mei tot augustus zie je daar papegaaiduikers, maar als die er niet zijn is er nauwelijks ruimte over. De vogelrotsen zitten namelijk vol alken, aalscholvers, noordse stormvogels en drieteenmeeuwen en meer landinwaarts vind je de eidereenden. Je kunt een (halve) dagtocht maken met een van de ondernemingen in Seahouses (allemaal hanteren ze dezelfde prijzen), waarbij je op twee eilanden van boord kunt: Staple island en/of Inner Farne. Extra tip: neem een overdekte boot, het weer verandert snel. Er zijn veel zeehonden op de eilanden, in het najaar hebben ze jongen. Je komt goed dichtbij met de boot en je krijgt ruim de tijd om de dieren te observeren. Het is prachtig om ze zo te bekijken, maar nog leuker als ze in het water aan het spelen zijn. Gelukkig zijn de zeehonden erg nieuwsgierig en komen tot dichtbij de boot. Hoe kom je er? Neem de ferry van IJmuiden naar Newcastle. Is het er druk? Zelfs in het hoogseizoen heb je alle ruimte als je iets meer naar het binnenland overnacht.
Regio
  • In ieder seizoen leuk
  • Relatief dichtbij
  • Afwisselend cultuur en natuur
  • Unieke vogelrotsen
  • voor mij niet
Review geplaatst op 2020-03-21
8
Groot-Brittannië Glasgow
Graaf was hier 30 Jun 2019
Art tour in Glasgow De mooiste stadswandeling door de grootste stad van Schotland, is de Mural Trail. Een tour langs prachtig kunstzinnig beschilderde gebouwen in Glasgow. Bij de tourist information in Buchanan Street kun je een plattegrond (en/of boekje) krijgen van de Mural Trail, met de locaties en informatie over deze street-art schilderijen. Ze liggen vrijwel allemaal in het centrum, en het is geweldig leuk om op deze manier het stadscentrum te bekijken als een levensgrote galerie. Je kunt de tour ook met een gids lopen, deze kan nog veel meer over de kunst vertellen. De stad is heel trots op zijn street-art, en de schilderijen zullen ook niet door vandalen beklad worden. Je kunt alles in ongeveer 4 uur uitgebreid bekijken.
Stad
  • vriendelijke behulpzame bevolking
  • leuke stad voor stedentrip
  • enkele schilderijen verdwenen door verbouwing
Review geplaatst op 2019-07-12
10
Groot-Brittannië Dartmoor-national-park
MarleenvM was hier 30 Jun 2019
Dartmoor National Park staat vooral bekend om zijn tors. Een tor is een heuvel waarvan de top een steen is en los staat in het landschap. Er zijn er zo’n 160 te vinden in het park waarvan Haytor de bekendste is en heeft een visitors centre. Dartmoor staat ook bekend om zijn ‘wilde’ pony’s. Deze lopen in grote getallen vrij rond in het park en versperren vaak de toch al smalle weggetjes. Ook schapen en koeien lopen vrij rond en trekken zich weinig aan van bezoekers en het verkeer. Er zijn veel prehistorische overblijfselen in Dartmoor te vinden die dateren uit het late Neolithicum en de vroege Bronstijd. Overal vind je talloze menhirs, steencirkels, graven en steenrijen. Het park heeft een oppervlakte van zo’n 950 vierkante kilometer en het landschap bestaat voor het grootste deel uit heide. De hoeveelheid neerslag is erg hoog, nog hoger zelfs dan de omliggende gebieden. En de dikke truflaag is zelden droog. Toch is het park uitermate geschikt voor wandeltochten. En zijn veel verschillende routes en kun je redelijk makkelijk wandelen van de ene tor naar de andere. Ben je met de auto dan kun je die op veel plekken gratis parkeren op de kleine onverharde parkeerplaatsen.
Wandelroute Autoroute Natuurgebied Cultuur Highlight
  • Drukke/populaire plekken zijn makkelijk te vermijden
  • Veel wandelmogelijkheden
  • Gratis toegankelijk
  • Interessante geschiedenis
  • Uniek landschap
  • Grote kans op regenachtig weer
Review geplaatst op 2019-07-16
9
Groot-Brittannië Tyneham
MarleenvM was hier 30 Jun 2019
In november 1943 kregen de bewoners van het kleine dorpje Tyneham een bericht van het oorlogskabinet van Churchill dat ze hun dorp moesten verlaten. Het dorp en 7500 ha van het omliggende land rond de Purbeck Hills werd aangewezen als oefenterrein. Britse troepen moesten opgeleid worden in gevechten gedurende de Tweede Wereldoorlog en ter voorbereiding op D-Day. Tyneham was naar hun mening de meest geschikte locatie met de minste bewoners om overlast te veroorzaken. Omdat er op scherp werd geschoten kregen dorpsbewoners het bevel om hun huizen te verlaten voor hun eigen veiligheid. De 252 inwoners moesten vóór Kerstmis van dat jaar hun huis verlaten. In eerste instantie zou het tijdelijk zijn maar in 1948 werd het gebied permanent oefenterrein. Een van de laatste personen die uit Tyneham vertrok liet een bericht achter op de deur van de kerk: "Please treat the church and houses with care; we have given up our homes where many of us lived for generations to help win the war to keep men free. We shall return one day and thank you for treating the village kindly." Het gebied is nog steeds een militair oefenterrein en is meestal gesloten voor publiek maar als er geen oefeningen zijn in het weekend wordt de plek vrijgegeven. Op de toegangswegen zijn borden geplaatst waarop staat of je het gebied in mag. De natuur heeft hier ook het land teruggewonnen doordat het gebied vrij is van pesticiden en ‘geïndustrialiseerde’ landbouwmethoden.
Wandelroute Autoroute Natuurgebied Dorp Highlight
  • Gratis entree
  • Donatiebox aanwezig bij parkeerplaats
  • Prachtig natuurgebied
  • Gelegen aan South West Coast Path
  • Beperkt toegankelijk
Review geplaatst op 2019-07-31
10
Groot-Brittannië Jurassic-coast
MarleenvM was hier 30 Jun 2019
Jurassic Coast zit vol met verrassingen. Tussen Exmouth en Swanage vind je misschien wel het mooiste stukje kust wat Engeland te bieden heeft. Het gebied is zo’n 150 kilometer lang en bestaat uit hoge kliffen, uitgestrekte stranden, paradijselijke baaien en pittoreske vissersdorpjes. Maar wat Jurassic Coast zo uniek maakt zijn de fossielen van dinosaurussen en zeedieren. Hier neem je een duik in de geschiedenis van 185 miljoen jaar geleden tot het heden. Je kunt zelf op zoek gaan of aansluiten bij een excursie. De beste plek om te zoeken is tussen Lyme Regis en Charmouth, waar nog steeds dagelijks fossielen worden gevonden. De kust is ook ideaal voor wandelliefhebbers. Het is onderdeel van de 1000 kilometer lange South West Coast Path National Trail. Je kunt de route overal oppakken en op veel plekken zijn parkeerplaatsen. Enkele hoogtepunten langs de route zijn; Lulworth Cove, Durdle Door, Portland Bill, Chesil Beach en Lyme Regis.
Regio
  • Gevarieerde kustlijnen
  • Mooi stadjes met veel geschiedenis
  • Makkelijk bereikbaar
  • Parkeerkaartjes zijn op meerder plekken geldig
  • Druk tijdens vakantieperiodes
Review geplaatst op 2019-09-22
8
Groot-Brittannië Portsmouth
MarleenvM was hier 01 Jun 2019
Portsmouth wordt ook wel de Great Waterfront City genoemd. In deze zuid-Engelse havenstad valt genoeg te beleven. De stad heeft ook heel wat meegemaakt gedurende de Tweede Wereldoorlog. Eerst waren daar de bombardementen van de Luftwaffe en daarna vertrokken hier in juni 1944 vele schepen en troepen om in Normandië te vechten Hier was de start van D-Day, de eerste dag van operatie Overlord. Liefhebbers van marine- en maritieme erfgoed moeten zeker een bezoek brengen aan de Historic Dockyard. Hier vind je meerder attracties, waaronder het vlaggenschip van Lord Nelson HMS Victory, HMS Warrior 1860 en het National Museum of the Royal Navy. Voor een schitterend uitzicht moet je bij de Spinnaker Tower zijn. Het uitkijkplatform is bereikbaar via een glazen lift of via de 570 traptreden. Volg ook zeker de drie kilometer lange Millennium Promenade. Deze route wordt duidelijk aangegeven en onderweg passeer je forten, kerken, kanonnen en een kasteel. De route eindigt bij de pier in Southsea. Deze badplaats kwam tijdens het Victoriaanse tijdperk al naar voren als een populaire toeristische bestemming. Bezoek ook zeker het D-Day museum hier.
Regio
  • Perfect te combineren met Southsea
  • Mooie wandelroute langs de kust
  • Interessante musea
Review geplaatst op 2020-03-06
9
Groot-Brittannië Weymouth
MarleenvM was hier 31 May 2019
Weymouth is een badplaats dat aan de zuid-kust van Engeland ligt. In 1789 werd het al een populaire bestemming omdat koning George III hier graag op vakantie kwam. De authentieke Engelse sfeer is behouden ondanks het best druk kan zijn. Het plaatsje ligt namelijk aan de inmiddels steeds populair wordende Jurassic Coast. Er zijn bezienswaardigheden zoals het historische Nothe Fort en het Tudor House Museum. Maar wandel ook zeker over de boulevard tijdens zonsondergang en eindig bij de pubs aan de ingang van de oude haven. Hier is volop fish & chips verkrijgbaar maar pas op voor de hongerige meeuwen. Overnachten kun je in een van de B&B’s die aan het eind van de boulevard ‘ The Esplanade’ zijn gevestigd. Vanuit hier is alles op loopstand. Weymouth is tevens een perfecte uitvalbasis om de Jurassic Coast te verkennen. Ook andere interessante plekken zijn makkelijk te bezoeken als je over eigen vervoer beschikt. Ga naar de vuurtoren op Isle of Portland of neem een kijkje bij Chesil Beach dat bekend staat om zijn kiezelterras.
Stad
  • Perfect voor het verkennen van Jurassic Coast
  • Toeristisch maar toch authentiek
  • Levendig stadje
  • Hoogseizoen is erg druk
Review geplaatst op 2019-08-14
7
Groot-Brittannië The Cotswolds
ChristaThieme was hier 30 Sep 2018
The Cotswolds is een mooie streek in het midden van Engeland met zacht glooiende heuvels, enorm vriendelijke mensen die wonen in pittoreske huizen. Een van de meest bezochte dorpjes is Bibury. Ontzettend overspoeld door de Japanse toeristen, want de bordjes met 'privé' in het Japans zijn veelvuldig aanwezig op de hekjes van de tuinen. Druk met mensen misschien, maar gek genoeg niet over-toeristisch. Geen souvenirs kramen die het zicht op de straten verpesten, alhoewel je ze wel kopen in de winkel van de forellenkwekerij of in het theehuisje. Het hele dorp is nog in de authentieke 17e eeuwse stijl en zeker wat meer in de achteraf straatjes waan je jezelf terug in de tijd. Vergeet dan ook niet om iets verder te wandelen dan het alom bekende Arlington Row want daarmee doe je het dorpje te kort.
Highlight
  • Perfect voor de 'typical English' foto
  • Heel het dorp is nog 17e eeuws
  • Superdruk in het hoogseizoen
  • Parkeren is wat lastig
Review geplaatst op 2018-11-05
8
Groot-Brittannië Brighton
Baatjes was hier 30 Sep 2018
Na een concertticket geboekt te hebben in de Brighton Dome, besloten we om er een citytrip van te maken en dus wat langer te gaan dan één nacht. Brighton is een leuke stad om een paar dagen in door te brengen. Een paar hoogtepunten zijn het Royal Pavillion (neem een audio tour en leer alles over het paleis, gebouwd door/voor prins George van Wales, erg interessant), the Lanes (heerlijk gebied om te shoppen met winkels als Choccywoccydoodah (wat mij dan weer een beetje tegenviel)), en de Brighton Pier (erg toeristisch, maar gewoon leuk om toch even over heen te lopen). Wandel lekker over de promenade en geniet van een prachtige zonsondergang (als je natuurlijk geluk hebt met het weer). Het stikt in Brighton van de gezellige pubs en restaurantjes. Ben je de drukte van de stad even zat? Vanuit het stadscentrum zit je snel in het national park South Downs, waar je prima kunt wandelen bij bijvoorbeeld Devils Dyke. Ook de kliffen ‘Seven Sisters’ zijn een aanrader om te bezoeken. Ook hier kun je heerlijk wandelen. Wat wij wel moeilijk vonden is dat er zoveel zwervers zijn in de stad, waaronder heel veel jonge mensen. Ik liep dan ook altijd met wat kleingeld bij de hand, want wij zijn van mening dat we bevoorrecht zijn en het iedereen kan overkomen om op straat te belanden. Ook ons.
Stad
  • Compact, beloopbaar centrum
  • Leuk gelegen aan het strand
  • Veel pubs en restaurants
  • Mooie natuur rond de stad
  • Vermoedelijk in zomer écht druk
  • Veel zwervers (maar dat is in de UK veelvoorkomend in steden)
Review geplaatst op 2018-12-16
8
Groot-Brittannië Margate
Baatjes was hier 30 Sep 2018
Thuis had ik gelezen over de Shell Grotto in Margate. We hadden een paar dagen Brighton gepland en besloten een omweg te maken en Margate met een bezoek te vereren. Volgens de legende liet ene James Newlove zijn zoon zakken in een een gat in de grond. Dat gat was ontstaan tijdens het uithakken van een vijver. De jongen beschreef een tunnelstelsel waarvan de wanden met schelpen bedekt waren. De Shell Grotto was ontdekt. Op de wanden zitten 4,6 miljoen schelpen geplakt (ik heb ze niet nageteld). Tot op de dag van vandaag is niet met zekerheid te zeggen wat de functie van deze grot was, wie hem heeft gemaakt, of wanneer deze is gemaakt. Er gaan verschillende theorieën de ronde: het zou een tempel geweest kunnen zijn, of een geheime ontmoetingsplaats van de Hellfire club, of gewoon een nutteloos bouwwerk. Koolstofdatering is op een klein stukje uitgevoerd, maar dat kleine stukje is onvoldoende om te bepalen van wanneer deze grot is. Daarvoor moeten meer monsters onderzocht worden, wat weer heel duur is. En wellicht willen ze ook het mysterie rondom de grot in tact houden. Ook al is het geen ongebaand pad, een fascinerende plek is het zeker. Er hangen een hoop vraagtekens om deze mysterieuze plek.
Activiteit Horeca Attractie Highlight
  • Unieke plek
  • Je kunt je fantasie de vrije loop laten
  • Drukker in vakanties
  • Het is klein waardoor je snel uitgekeken bent
Review geplaatst op 2019-01-27
9
Groot-Brittannië Schotland
pieter was hier 15 Mar 2018
In september naar Schotland met eigen auto. Regenkleding en paraplu's mee. Je weet maar nooit in Schotland! Wat hebben we mooi weer gehad! Af en toe eens een buitje 's avonds of 's nachts. De volgende dag lag Schotland er weer schoon gewassen bij. Wat is het er mooi: snelstromende beken, prachtige rivieren, schitterende meren en...... je hoeft er niet naar te zoeken. Na elke bocht van de weg weer een fantastisch uitzicht. We logeerden in stacaravans en een lodge. De reis er naar toe is een peuleschil. Rond 17.00 uur weg uit IJmuiden en de volgende morgen ben je al in Newcastle. Daar begint het grote Schotlandavontuur. We hebben veel buitendingen kunnen doen (o.a. wandelen), maar ook bij slecht weer zijn er veel binnendingen. Wij gaan nog eens terug, want 14 dagen was te kort.
Regio
  • natuurschoon
  • relaxte overtocht
  • highlands
  • iets duurder dan in NL
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Groot-Brittannië Schotland
Janna was hier 15 Mar 2018
Schotland is voor de natuurliefhebber in één woord gewoon 'fantastisch'. Als natuurliefhebber kan je je hart hier ophalen aan lange wandelingen door de ongerepte natuur, van kleine bergen tot de lange kustlijn. Je kunt hier uren ronddwalen zonder iemand tegen te komen, met uitzondering van een verdwaalde schaapsherder (in traditionele Schotse kleren) of een kudde schapen. Van de Schotse Hooglanden tot de iets toeristischere Isle of Skye, het is allemaal meer dan de moeite waard! Voor deze kant van Schotland moet je wel de tijd nemen. De tijd nemen om de mooie paden te wandelen, en om zo nu en dan van de begane paden af te wijken. Om rond te dwalen door de mooie natuur, van de vroege ochtendmist tot in de late zonsondergang. Daarnaast is Schotland ook perfect voor een cultuur liefhebber! Van de traditionele Schotse kilt, tot de doedelzak en de Ceilidh (Schotse dans), in de Schotse steden kun je je hier vol mee laten lopen! Maar een uurtje vliegen vanaf Amsterdam, maar de cultuur creeert zo'n ander gevoel. Laat je onderdompelen in de Schotse pubs, drink wishkey met de echte schotse mannen, en laat je vooral niet afschrikken door de Haggis: het hoort er allemaal bij!
Regio
  • Perfect voor de natuurliefhebber
  • Niet toeristich
  • Rustig land
  • Interessante cultuur
  • Vriendelijke bevolking
  • Dichtbij Nederland
  • Geen warm weer en (vaak) regen
  • Een auto is eigenlijk vereist, om het land echt te kunnen zien
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Groot-Brittannië Loch Ness
Saskiahamminga was hier 11 Feb 2018
In Schotland verbleven we in de Highlands in de buurt van het meer van Loch Ness. In deze omgeving is heel veel te doen, waaronder het maken van schitterende wandelingen. Je waant je regelmatig alleen op de wereld. Een aanrader is het wandelen van (een gedeelte van) het South Loch Ness Trail. Wij starten bij het fotogenieke Loch Tarff in de buurt van Fort Augustus. Het South Loch Ness Trail is een wandelroute aan de zuidkant van Loch Ness, van zo'n 45 km lang. De route start in Dores, aan de kant van Inverness en eindigt in Fort Augustus. Je kunt hier 2 dagen over doen en onderweg overnachten in bijvoorbeeld het plaatsje Foyer, waar je ook een waterval kunt bezoeken. Tijdens de wandeling zie je regelmatig het meer van Loch Ness liggen en heb je schitterend uitzicht op de omliggende bergen en dalen. Ook kwamen we regelmatig herten tegen of hoorden deze in de verte burlen. Deze kant van het meer van Loch Ness is beduidend minder toeristisch dan de andere kant.
Highlight
  • je kunt onderweg herten tegen komen
  • Je voelt je alleen op de wereld
  • Je kunt ook delen van de wandeling doen, in plaats van de hele route te lopen
  • Prachtig landschap
  • Schitterende vergezichten
  • Het risico bestaat dat je door een regenbui overvallen wordt :-)
Review geplaatst op 2018-02-12
7
Groot-Brittannië Wales
Jan10e was hier 30 Sep 2017
Chester is een interessant stadje met mooie gebouwen. Je kunt er ook goed kerstinkopen doen. Te vergelijken met York... zo zegt ons gidsboek voor vaarvakantie over de kanalen.
Regio
  • Scenic met industriële erfgoed
  • Leuke terrassen en pubs/restaurants
  • Shopping
  • Herrie aan de kade voor als je daar ook met n
Review geplaatst op 2017-10-04

TOP REISAANBIEDINGEN

Korte reis door de Schotse Highlands boordevol hoogtepunten

Buro Scanbrit

Korte reis door de Schotse Highlands boordevol hoogtepunten

Een reis met vele hoogtepunten: ontdek nationale parken, kastelen, whiskystokerijen, het Isle of Skye en Edinburgh. Daarnaast overnacht je in een gemoedelijke B&B, een karakteristieke Inn en een kasteel! 

indiv. reis - 10 dagen vanaf €699
Ontdek de Schotse Hooglanden vanuit een kasteel

Buro Scanbrit

Ontdek de Schotse Hooglanden vanuit een kasteel

Ervaar Schotland op een unieke manier en overnacht in een kasteel in het hart van de Schotse Hooglanden. Maak je verblijf extra uniek en maak een avontuurlijke 4x4 safari. 

indiv. reis - 5 dagen vanaf €385
De mooiste routes door Schotland langs kastelen, tuinen en meren.

Buro Scanbrit

De mooiste routes door Schotland langs kastelen, tuinen en meren.

Rij de allermooiste routes van Schotland: van de Argyll kustroute tot de North Coast 500. Indrukwekkende kastelen, wonderschone meren en ruige natuur, je komt het allemaal tegen. 

indiv. reis - 13 dagen vanaf €569
Reis naar de leukste plaatsen van Engeland per trein

Buro Scanbrit

Reis naar de leukste plaatsen van Engeland per trein

Ga badderen in de Romeinse baden in Bath en beklim de kathedraal in Salisbury. Vergaap je aan de prachtige colleges in Cambridge, eet fish and chips in Brighton om vergaap je aan alle bezienswaardigheden in Londen.

indiv. reis - 15 dagen vanaf €1591
Ontdek het Engelse Suffolk door middel van een Treasure Hunt

Buro Scanbrit

Ontdek het Engelse Suffolk door middel van een Treasure Hunt

Doe als de Engelsen en ontdek al puzzelend de mooiste plekjes van graafschap Suffolk. De route gaat naar lieflijke dorpjes met gekleurde vakwerkhuizen als Lavenham en Long Melford. 

indiv. reis - 5 dagen vanaf €299
Ontdek de mooiste plekken van Zuidwest-Engeland

Buro Scanbrit

Ontdek de mooiste plekken van Zuidwest-Engeland

Tijdens deze reis wijkt de natuur geen moment van je zijde. Van spectaculaire kliffen, nationale parken, prachtige zandstranden tot charmante vissersdorpen: dit is Engeland op zijn best!

indiv. reis - 15 dagen vanaf €1099