Pyreneeen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hostel Ciboure: goedkoop en ontspannen

Pyreneeen,
Frankrijk


Aan de Franse westkust vind u 10 km vanaf de Spaanse grens een dorpje genaamd 'Ciboure'. Dit dorpje zit vastgeplakt tegen de grotere plaats 'St. Jean de Luz'. Vanaf het treinstation van St Jean de Luz steek je het water over en ga je direct rechtsaf. Na ogeveer 500 m (je bent dan nog voor de bocht) kun je links een zijstraat in; de Rue de Micé. Direct weer links brengt je in de Rue Simone Menez.

In de Rue Simone Menez is een hostel gelegen die vooral voor groepsreizen wordt gebruikt. Informeren bij de receptie zal uitwijzen dat er achter in de tuin nog een wit gebouwtje staat waar je ook in je eentje, of met z'n tweeën terecht kunt. De prijs voor een overnachting lag twee jaar geleden op 15,- p.p., maar is goedkoper voor studenten (of iedereen die er jong uitziet). De eigenaars van het hostel zijn zeer gemoedelijk en maken deze plek to een zeer ontspannen plek om te overnachten.

Met een beetje geluk zit er een leuke groep in het groepsverblijf, dit kan het levendig en gezelig maken. De afstand is overigens groot genoeg voor de nodige rust en privacy. Voor mij was dit hostel een kleine oase in een warme streek. Ik hoop dat u er net zo van geniet.