Pont du Gard

De Pont du Gard is een Romeins aquaduct dat later uitgebreid is tot een brug. Het ligt niet ver van de steden Nîmes en Uzès in het zuiden van het land. Het kolossale bouwwerk is 49 meter hoog en bestaat uit drie verschillende niveaus. Het bovenste niveau is 275 meter lang. De waterbedding is afgedekt met stenen platen. 400 meter verderop bevindt zich een tentoonstelling (La Grande Expo) waar de bedenkers en uitvoerenden van het aquaduct worden geëerd.

Informatie over Pont du Gard

Beste foto's & tips van Pont du Gard

'550658' door SweetyN '550658' door SweetyN

FrankrijkPont du Gard

FrankrijkPont du Gard

Pont du Gard

SweetyN

Jaren geleden was het lang niet zo toeristisch als nu... maar nog steeds een prachtige plek, waar je heerlijk kunt wandelen en kunt genieten van de grootsheid van dit aquaduct. Buiten het hoogseizoen is het vroeg in de ochtend nog goed te doen, later op de dag wordt het steeds "toeristischer".

'1100586' door KathleenPeeters '1100586' door KathleenPeeters

FrankrijkPont du Gard

FrankrijkPont du Gard

Frankrijk ontdekken

KathleenPeeters

Enkele weken terug maakten we een wandeling langs de rivier met deze mooie brug als doel en uitzicht. Op de brug zelf zijn vele toeristen maar langs de rivier vind je zeker nog een plaatsje om even uit te rusten en een frisse duik te nemen in het heldere, koude, water.

Laat kaart zien