Parijs

Parijs - Aanbellen bij de locals image
Parijs - Aanbellen bij de locals image Parijs - Aanbellen bij de locals image
lkoedam

Parijs - Aanbellen bij de locals

Dat Parijs hot is, dat wisten we al. En dat het de ideale stad is voor een weekendje weg, dat wisten we ook al. Maar wie het Louvre, de Champs Elysee en de Eiffeltoren wel gezien heeft, en niet wil struikelen over alle toeristen, kan de goede plekken mischien toch niet snel vinden. Wij vroegen Eve, Guillaume, en naam locals naar hun favoriete -liefst toeristloze - adresjes.Tekst Vellah Bogle, Fotografie Roos van der SandenParijs door de ogen van...Naam Eve Gabaix

Leeftijd 31 jaar

Functie marketingmanager

Woont in 8e arrondissement met haar man Guillaume en zoontje PierreWat is nou typisch Parijs voor de Parijzenaars?

‘Bijna iedereen gaat op zondag brunchen, dat is toch wel een vaste traditie. Cafés zijn vaak tussen elf en vier uur open en serveren dan uitgebreide brunches. Gezellig met vrienden en vriendinnen, maar meestal toch wel met familie.’Ik dacht dat je juist naar een brasserie moest voor een brunch...

‘Brasseries vind ik meestal te groot. Mijn voorkeur gaat uit naar een café omdat ik de sfeer in cafe's intiemer vind. Alhoewel Chez André, de beste brasserie van Parijs, een uitzondering is, moet ik toegeven. Het is totaal niet trendy, we komen er echt voor het geweldige eten.’En waar ga je naartoe wanneer je lekker mensen wilt kijken?

‘L’Alcazar is The place to be. Hier komen de meest trendy mensen. Om er binnen te komen moet je wel geduld hebben, want meer Parijzenaars kennen deze plek en soms is het er lang wachten. Maar het is zeker de moeite waard.’Hoe belangrijk is lekker eten voor Parijzenaars?

‘Erg belangrijk, we zijn erg trots op onze keuken. Voor onze authentieke Franse keuken maar ook een aparte tent, ga ik bijvoorbeeld naar l’Atelier de Joel Robuchon. Je kunt niet reserveren en je zit gewoon lekker lang aan de bar, maar dan wel met ongewoon lekkere haute cuisine.’Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 


Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Parijs thumbnail

Parijs

Highlight #1
van Frankrijk
Stad van de liefde, stad aan de Seine en hoofdstad van Frankrijk. Door de relatief korte afstand is...
8.3
10
reviews
Populaire highlights van Frankrijk
Toon meer highlights