Te koop: stukjes Parijs image
Koenthal

Te koop: stukjes Parijs

Altijd al in het bezit willen zijn van een stukje van een van je favoriete steden? Grijp nu je kans!

Op 14 december biedt een veilinghuis in de Franse hoofdstad ongeveer 350 items uit de stad te koop aan. Dit als eerbetoon aan Parijs en omdat de Eiffeltoren 120 jaar bestaat. Veilingmeester Christophe Lucien maakte dit afgelopen maandag bekend.

Keuze genoeg

Je kunt kiezen uit onder andere een stukje wenteltrap van de Eiffeltoren, straatlantaarns van de Champs-Elysées en een telefooncel. Daarnaast worden antieke plattegronden, boeken en platen verkocht.

Eiffeltoren

De veertig treden tellende wenteltrap levert volgens Lucien tussen de 60.000 en 80.000 euro op. Dit is het grootste stuk trap van de Eiffeltoren dat ooit geveild werd. De originele trap van het bouwwerk werd eerder in 24 stukken verkocht. Sommige stukken doken op veilingen weer op, waar ze tussen de 50.000 en 80.000 euro opleverden.

Waardevol

De waarde van de oude straatverlichting van de Champs-Elysées wordt tussen de 1500 en 2000 euro geschat. Een eiken telefooncel uit de jaren vijftig zou 1000 euro waard zijn. Oude vuilnisbakken zouden ongeveer 200 euro opleveren, terwijl een oud ijzeren krulurinoir wordt geschat op 1500 euro.


Foto door: lucenlucy.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.