Estland image

Estland


Reviews

Estland
Europa
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Estland Haapsalu
Agrotewal was hier 01 Jun 2019
Haapsalu, eerlijk gezegd gingen er geen lichtjes van herkenning op voor ik dit stadje bezocht. Toch is het een aanrader. Het is een oud klein stadje wat ligt aan een prachtige baai. in het stadje zelf is een ruïne van een kasteel te vinden met een hele mooie kerk. De binnenplaats van het kasteel wordt gebruikt voor uitvoeringen. Wij boften om zo'n uitvoering mee te maken waarbij veel dansers voorbij kwamen. Verder heeft het stadje een schitterend spoorwegmuseum met een monumentaal treinperron, wat speciaal voor de laatste Tsaar overkapt is. Voor het museum staan een paar stokoude locomotieven, die het hart van mij man sneller lieten slaan. Maar wat ik het allermooiste vond is de ligging aan een baai van de Oostzee. Dat maakt dat er veel verschillende vogels te zien zijn.
Stad
  • overnachten met de camper mogelijk, aan de baai
  • authentiek stadje, weinig toeristen
  • ruine van een kasteel met een domkerk
  • spoorwegmuseum met oude locs
  • ligging aan een mooie baai
  • geen minpunten
Review geplaatst op 2020-08-18
9
Estland
Otepää is dé winterhoofdstad van Estland, zoals Pärnu met haar strand de zomerhoofdstad is. In de winter gaan veel Estlanders naar Otepää om te langlaufen, te skiën en te genieten van de winterlandschappen rondom het meer. Wij bezochten het dorp in de zomer en ook dan is er nog genoeg te doen. Alle langlaufpaden zijn veranderd in gebruik als wandel- of ATB paden. En de brede geasfalteerde fietspaden zijn niet alleen heerlijk om op te fietsen, maar ook prima voor rolskiën. Verder tref je in Otepää een tweetal plekken waar je je energie kunt opladen, vanwege de energievelden die daar het sterkst zijn. En voor nog meer goede vibes kun je wandelen om het nabijgelegen meer dat is gezegend door de Dalai Lama tijdens zijn bezoek in 1991. Als het dan toch even regent, is er nog een heerlijke spa en de gezellige koffiekamer van Elsa om de tijd door te brengen. O, en het is hier in Otepää dat de nationale vlag van Estland is gezegend! Je kan de kerk en een bijbehorende kleine tentoonstelling nog steeds bezichtigen. Wie van de zomer een rondreis door Estland gaat maken, moet hier zeker even stoppen.
Land
  • zomers is het heerlijk rustig
  • pirma wandelen
  • komt geen toeristen tegen
  • weinig keuze aan restaurants
Review geplaatst op 2017-12-05
9
Estland
Wardfaes was hier 31 Aug 2016
Prachtige stad. Zowel Middeleeuwse steegjes als moderne buurten. Hoogtepunten zijn voor mij de Patarai gevangenis aan de kustlijn en het restaurant Old Hanse, waar je kan eten alsof je juist terug in de middeleeuwen bent terecht gekomen. Verder gezellige bars en clubs voor een uitgangsnacht, maar ook rustige plaatsjes aan het water om de avond te zien vallen. Als je de kans hebt moet je zeker eens een Russisch-orthodoxe misviering bijwonen, een hele ervaring.
Land
  • Compact centrum
  • Variatie aan bezienswaardigheden
  • Redelijk goedkoop
  • Je moet het treffen met het weer
Review geplaatst op 2017-05-25
6
Estland Laanemaa
Wardfaes was hier 31 Aug 2016
Als dagtrip heb ik Haapsalu bezocht vanuit Tallinn. Een rit van ongeveer Anderhalf uur brengt je in een totaal andere wereld. Het Estse platteland is prachtig en voor je het weet zit je in het kuststadje van Haapsalu. Dé trekpleister is de Burcht van Haapsalu. Veder kan in de promenade langs de zee aanraden. Als u geluk heeft kan u op krabbenvissers botsen. Tot slot is een bezoek aan het trein museum een echte aanrader. Grote machines die bestemd zijn voor Siberië.
Regio
  • Rustige omgeving
  • Ideaal voor doorreis
  • Onderdompelen in Ests dorpje
  • Beperkte bezienswaardigheden
Review geplaatst op 2017-05-25
9
Estland Tallinn
Wardfaes was hier 31 Aug 2016
Prachtige stad. Zowel Middeleeuwse steegjes als moderne buurten. Hoogtepunten zijn voor mij de Patarai gevangenis aan de kustlijn en het restaurant Old Hanse, waar je kan eten alsof je juist terug in de middeleeuwen bent terecht gekomen. Verder gezellige bars en clubs voor een uitgangsnacht, maar ook rustige plaatsjes aan het water om de avond te zien vallen. Als je de kans hebt moet je zeker eens een Russisch-orthodoxe misviering bijwonen, een hele ervaring.
Stad
  • Compact centrum
  • Variatie aan bezienswaardigheden
  • Redelijk goedkoop
  • Je moet het treffen met het weer
Review geplaatst op 2017-05-25
9
Estland
MarleenvM was hier 31 May 2015
Tallinn verrast ons op vele manieren maar allemaal positief. Maar de meeste indruk maakt de Patarei gevangenis. Via een grote poort lopen we het terrein op en bij een klein caravannetje betalen we een paar euro entree en krijgen een boekje mee. Verder mogen we zelf ronddwalen zolang we willen en waar we willen. Gewapend met onze iphone die dienst doet als zaklamp gaan we op ontdekkingstocht. Geen routebordjes en geen info dus we voelen ons even een echte avonturier. Het is uitkijken waar je loopt want de vloer is niet overal in goede staat en overal ligt glas. Elke kamer heeft wel een verrassing, of er staan nog wat verroeste bedden met hier en daar een achtergelaten schoen of kledingstuk of er is een kunstenaar bezig geweest om een ruimte naar eigen inzicht te vullen. Gelukkig staat er in het gekregen boekje wel een beetje info zodat je nog meer een beklemmend gevoel krijgt. Tijdens de Sovjetperiode kwamen er veel politieke gevangenen in hier terecht. Zo moesten gedetineerden de meest afschuwelijke psychologische en medische experimenten ondergaan en werd de constante blootstelling aan vocht en schimmel als psychologisch traumamiddel ingezet om gevangen voortdurend ziek, zwak en misselijk te houden. Kortom geen gezellige plek maar wel heel indrukwekkend. Dus mocht in Tallinn komen dan moet je deze plek zeker bezoeken. Nog een kleine tip; aan de achterkant (zeezijde) zit een cafeetje met uitzicht op de Finse Golf.
Land
  • Echt nog opdekkingstocht
  • Paradijs voor fotografen
  • had graag wat meer info gewild
Review geplaatst op 2016-09-13
8
Estland
MarleenvM was hier 31 May 2015
Net buiten de stad, midden in de bossen van Maagu, staat de tv toren van Tallinn. Deze werd gebouwd voor de Olympische Spelen in Moskou van 1980 omdat hier de zeilwedstrijden werden gehouden. Na een grondige renovatie in 2012 kun je tv toren voor € 6 pp bezoeken. De eerstesteenlegging vond plaats op 30 september 1975. Op 11 juli 1980 werd de toren in gebruik genomen. De constructie bestaat uit gewapend betonnen ringen van 50 cm dik. De totale constructie weegt zo'n 20.000 ton. De toren is 314 meter hoog en op de 170 meter boven de grond is het observatieplatform. De ruimte binnen hebben ze interactief gemaakt doormiddel van multimediaschermen. Deze schermen bevatten een schat aan informatie over deze plek vroeger en de hedendaagse herkenningspunten. Een verdieping hoger is een restaurant en de mogelijkheid om naar buiten de gaan. Hier kun je een lekkere warme deken meenemen en genieten van het uitzicht. Met een beetje geluk zie je Finland liggen. Aan het bezoek waren wij ongeveer een uur kwijt en je kunt dit heel goed combineren met een bezoek aan Sint Brigitta klooster want daar kom je ook langs met de bus. Veel toeristen die naar Tallinn komen blijven in het centrum hangen dus echt druk wordt het hier niet.
Land
  • Mooi locatie in bosgebied
  • Rustig
  • Goed bereikbaar met openbaar vervoer
  • Prijs
  • Reistijd
Review geplaatst op 2017-02-08
8
Estland Tallinn
MarleenvM was hier 31 May 2015
Net buiten de stad, midden in de bossen van Maagu, staat de tv toren van Tallinn. Deze werd gebouwd voor de Olympische Spelen in Moskou van 1980 omdat hier de zeilwedstrijden werden gehouden. Na een grondige renovatie in 2012 kun je tv toren voor € 6 pp bezoeken. De eerstesteenlegging vond plaats op 30 september 1975. Op 11 juli 1980 werd de toren in gebruik genomen. De constructie bestaat uit gewapend betonnen ringen van 50 cm dik. De totale constructie weegt zo'n 20.000 ton. De toren is 314 meter hoog en op de 170 meter boven de grond is het observatieplatform. De ruimte binnen hebben ze interactief gemaakt doormiddel van multimediaschermen. Deze schermen bevatten een schat aan informatie over deze plek vroeger en de hedendaagse herkenningspunten. Een verdieping hoger is een restaurant en de mogelijkheid om naar buiten de gaan. Hier kun je een lekkere warme deken meenemen en genieten van het uitzicht. Met een beetje geluk zie je Finland liggen. Aan het bezoek waren wij ongeveer een uur kwijt en je kunt dit heel goed combineren met een bezoek aan Sint Brigitta klooster want daar kom je ook langs met de bus. Veel toeristen die naar Tallinn komen blijven in het centrum hangen dus echt druk wordt het hier niet.
Stad
  • Mooi locatie in bosgebied
  • Rustig
  • Goed bereikbaar met openbaar vervoer
  • Prijs
  • Reistijd
Review geplaatst op 2017-02-08
9
Estland
MarleenvM was hier 31 May 2014
Een prachtig maritiem museum wat zeker een bezoek waard is, ook als niet een groot bootliefhebber bent. In een grote hangar, waar vroeger watervliegtuigen werden gebouwd, is een prachtige collectie uitgestald. Je wandelt over een soort van hangbrug die symbool staat voor het wateroppervlak. De ruim 200 verschillende items zijn zo neergezet of opgehangen zodat het denkbeeldig boven of onder water bevind. Zo hangt een watervliegtuig tegen de het dak aan en staat de gele onderzeeër op de grond. Achterin het museum is een "doe" hoek. Ervaar hoe het is om op een zinkend schip te zitten of voel welke krachten er vrij komen bij windkracht 10. Is echt niet alleen voor kinderen. Kortom genoeg te zien, te beleven en te ontdekken. Buiten heb je niet alleen een prachtig uitzicht op de Finse Golf en de stad maar kunt aan boord van de Suur Toll, een ijsbreker uit 1914, en er liggen veel marine schepen waarvan enkele ook aan boord te bezichtigen. Toen wij waren was er een gelegenheid om lichtkogels af te vuren onder begeleiding zonder extra kosten. The Seaplane Harbour is gevestigd aan Vesilennuki 6 in Tallinn. Met het openbaar vervoer kun je makkelijk komen, lopen vanuit het centrum is erg ver. Entree is 13 euro per persoon. Om dit alles goed te bekijken hebben we 3.5 uur nodig gehad.
Land
  • Collectie orgineel gepresenteerd
  • Bezoek aan de ijsbreker
  • Veel variatie en goede info
  • Entree is aan de hoge kant
Review geplaatst op 2016-10-25
9
Estland
MarleenvM was hier 31 May 2014
In het Viru Hotel kun je een kijkje nemen, onder de begeleiding van een gids, in een KGB keuken. Het hotel dateert uit de tijd dat Estland door de Sovjet-Unie was bezet. De opening van het hotel vond plaats op 5 mei 1972. Pas in 1994, toen het hotel werd geprivatiseerd, werd op de 23e verdieping van het hotel een geheime kamer gevonden die door de KGB was gebruikt als afluistercentrum. Zestig van de ca. vijfhonderd kamers en zelfs enkele tafels in het restaurant waren voorzien van afluisterapparatuur. Zo konden ze iedereen goed in de gaten houden want in het Sovjet-tijdperk was iedere bezoeker een potentiële spion.Van buitenaf was deze verdieping ook niet te zien en liften gingen niet verder dan de 22e etage. Sinds 2012 kun je deze bijzondere plek bezoeken tijdens een rondleiding die ongeveer een uur duurt. Deze moet je wel van te voren boeken via internet op de website van het hotel. De gids die wij hadden vertelde de in en outs van de Koude Oorlog en welke rol het hotel daarin speelde en ze kon deze verhalen aanvullen met persoonlijke verhalen uit de tijd dat Estland bezet was door de Sovjet-Unie. Het is vrij prijzig, namelijk € 10 pp maar daarvoor heb je wel een bijzondere kijkje in de KGB-keuken. Er zijn 2 mogelijkheden per dag voor een Engelstalige tour en dat is om 11.30 uur en om 14.30 uur.
Land
  • Bijzondere rondleiding
  • Aanvulling persoonlijk verhaal
  • Mooi uitzicht op de stad
  • Prijs
Review geplaatst op 2016-10-25
9
Estland Tallinn
MarleenvM was hier 31 May 2014
In het Viru Hotel kun je een kijkje nemen, onder de begeleiding van een gids, in een KGB keuken. Het hotel dateert uit de tijd dat Estland door de Sovjet-Unie was bezet. De opening van het hotel vond plaats op 5 mei 1972. Pas in 1994, toen het hotel werd geprivatiseerd, werd op de 23e verdieping van het hotel een geheime kamer gevonden die door de KGB was gebruikt als afluistercentrum. Zestig van de ca. vijfhonderd kamers en zelfs enkele tafels in het restaurant waren voorzien van afluisterapparatuur. Zo konden ze iedereen goed in de gaten houden want in het Sovjet-tijdperk was iedere bezoeker een potentiële spion.Van buitenaf was deze verdieping ook niet te zien en liften gingen niet verder dan de 22e etage. Sinds 2012 kun je deze bijzondere plek bezoeken tijdens een rondleiding die ongeveer een uur duurt. Deze moet je wel van te voren boeken via internet op de website van het hotel. De gids die wij hadden vertelde de in en outs van de Koude Oorlog en welke rol het hotel daarin speelde en ze kon deze verhalen aanvullen met persoonlijke verhalen uit de tijd dat Estland bezet was door de Sovjet-Unie. Het is vrij prijzig, namelijk € 10 pp maar daarvoor heb je wel een bijzondere kijkje in de KGB-keuken. Er zijn 2 mogelijkheden per dag voor een Engelstalige tour en dat is om 11.30 uur en om 14.30 uur.
Stad
  • Bijzondere rondleiding
  • Aanvulling persoonlijk verhaal
  • Mooi uitzicht op de stad
  • Prijs
Review geplaatst op 2016-10-25