Lahemaa NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een verweerd maar prachtig pad

Lahemaa NP,
Estland


Tijdens mijn weekje in Estland heb ik vooral veel bos gezien. Ik moet zeggen, het was een vrij impulsieve vakantie, waarbij ik enkel en alleen verlangde naar rust, ruimte en natuur. Ik had een vrij korte route uitgezet, zodat ik een aantal dagen zou kunnen wandelen, maar was me er niet van bewust dat ik meerdere veengebieden uit had gekozen als uitvalsbasis. Uiteindelijk resulteerde dat dus in teleurstelling, omdat ik liever wat meer variatie had gehad.

Bij een wandeling op een van mijn laatste dagen was het weer niet zo geweldig, waren mijn uitzichten en 'fotografie-locaties' minder succesvol dan gewenst en liep ik dan ook iets minder enthousiast terug naar huis, dan dat ik de heenweg naar het natuurgebied toe was gelopen.

Waarom weet ik niet, maar ergens nam ik een afslag in een klein zandpaadje. Dat leidde uiteindelijk naar een zeer onverwachts meer midden in het bos (overigens niet deze), waar mijn 'mood' direct weer zeer positief gestemd was. Wat een geluk!

Niet veel later liep ik weer verder, toen ik dit meer tegenkwam. Al vanaf het eerste doorkijkje begon ik met foto's maken, maar pas op het allerlaatste moment zag ik deze verweerde steiger. Hoewel ik mijn filterset niet vaak gebruik, was ik nu toch blij dat ik met een basisfilter dit resultaat heb kunnen bereiken!