Rijnland-Palts image

Rijnland-Palts



Reviews

Rijnland-Palts
Duitsland vakantie
Ingetje

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Duitsland vakantie Rijnland-Palts
Hansdewildt was hier 31 Aug 2018
De Burcht Stahleck is een hoogteburcht bij Bacharach in Rijnland-Palts. De burcht huisvest nu een jeugdherberg en werd na een eeuwenlang bestaan als ruïne in de 20e eeuw herbouwd. Voorheen werd van 1940 tot 1942 het kasteel als lazaret door de Wehrmacht gebruikt. Aansluitend werd in het complex een heropvoedingskamp voor jongeren ingericht. Met ingang van januari 1943 werd de burcht een strafkamp voor jongeren die blijk hadden gegeven van onvoldoende trouw aan de nazi-leer. Daarna werd het complex een trainingskamp om jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar te harden, discipline en orde bij te brengen en voor te bereiden op de krijgsdienst. Een stukje geschiedenis is nog in deze burcht te vinden. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de oorlog. Als je geïnteresseerd bent in de 2e wereldoorlog is het interessant om te bezoeken. Nu is het dus gedeeltelijk een jeugdherberg. Sinds 2002 behoort het complex tot het UNESCO werelderfgoed. Als bijzonder waardevol historisch monument valt de burcht bovendien sinds 1989 onder de bescherming van het Cultuurgoederenverdrag van Den Haag. Het zeker de moeite waard om te bezoeken.
Regio
  • interessant
  • prachtig uitzicht
  • rustig
  • indrukwekkend
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-01-03
8
Duitsland vakantie Rijnland-Palts
Hansdewildt was hier 31 Aug 2018
De Lorelei is een 132 meter hoge rots langs de rechteroever van de Rijn bij de Duitse stad Sankt Goarshausen (tussen Koblenz en Wiesbaden) in de deelstaat Rijnland-Palts. Op dit punt maakt de rivier een scherpe bocht, waardoor er een stevige stroming ontstaat. De vele schepen die hierdoor zijn vergaan, vormen het voer voor legendes en verhalen. De beklimming van de Lorelei is een toeristische activiteit. Boven op de rots ligt een uitkijkpunt. In de geschiedenis zijn veel schepen bij de Lorelei verongelukt. De Rijn is er hier op zijn smalst (slechts 113 meter), maar met 25 meter ook op zijn diepst. Bovendien staat er een gevaarlijke stroming. Hoewel de gevaarlijkste stukken van de Lorelei zijn verwijderd, wordt de scheepvaart nog steeds voor de passage gewaarschuwd. In januari 2011 is het laatste schip vergaan. Het was een schip met 2400 ton zwavelzuur dat toen voor grote problemen zorgde. Volgens de legende zouden er ooit nimfen rond de Rijn gewoond hebben. Toen er meer mensen de oevers begonnen te bevolken werden ze echter verjaagd. Slechts één nimf bleef achter. Zij kon geen afscheid nemen van de Rijn en vestigde zich op de hoge rots, vanwaar zij zicht had over de hele rivier. Met haar prachtige, treurige zang, haar schoonheid en haar lange, gouden haren wist zij de schippers te betoveren, die de aandacht voor hun schepen verloren en door de sterke stroom op de rotsen liepen. Ja het zijn mannen he …. Velen verloren hierbij het leven.
Regio
  • weinig toeristen
  • interessant verhaal
  • prachtig uitzicht
  • kan druk zijn in hoogseizoen
  • even zoeken naar de Nimf
Review geplaatst op 2019-01-02
8
Duitsland vakantie Rijnland-Palts
Hansdewildt was hier 31 Aug 2018
De mause turm is een voormalige toren van defensie en is tevens uitkijktoren. Hij is op het eiland gebouwd midden in de Rijn voordat je de stad Binger bereikt. Hij is 24,65 meter hoog en als een douane uitkijk toren aan het begin van de 14e eeuw gebouwd. De muizen in de toren zorgde voor de naam. In de eerste helft van de 14e eeuw is hij gebouwd als een douane wachttoren. De locatie is bijzonder geschikt zo in het midden van de Rijn op het punt waar de stroom van Oost naar West loopt. Vanaf deze plek kon had je een goed overzicht en kon er tol geheven worden. Het is interessant om deze toren te bezoeken.
Regio
  • mooi rustpunt
  • weinig toeristen
  • prachtig uitzicht
  • niet in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-12-21
9
Duitsland vakantie Rijnland-Palts
Hansdewildt was hier 23 Oct 2017
De Burcht Schönburg is een bij de Duitse plaats Oberwesel, Rijnland-Palts, aan de Rijn gelegen hoogteburcht uit de 12e eeuw. Het begin van de bouw aan de burcht vond plaats in de eerste helft van de 12e eeuw. Of de burcht door de aartsbisschop of als rijksburcht werd gebouwd blijft onduidelijk. In 1149 dook de burcht in de bronnen op als leen van Herman van Stahleck, die zijn rivaal om het Paltsgraafschap bij de Rijn, Otto II van Rheineck, op deze burcht liet ombrengen. In de 14e eeuw werd Schönburg een veste van Keur-Trier. Ja, er is heel wat gebeurd in die tijd bij bijna al die burchten langs de Rijn. In de jaren 1951-1953 werd het noordelijke deel als jeugdherberg ingericht. De uitbouw van het zuidelijke deel tot hotel vond plaats vanaf 1957. Een prachtig plekje om te slapen met prachtig uitzicht !z Sinds april 2010 is in de toren van de burcht een museum ondergebracht dat informeert over de bouw van kastelen, monumentenzorg en de kastelen tijdens oorlogen. Op de bovenste verdieping bevindt zich een uitzichtsplatform met een schitterend uitzicht over het Rijndal
Regio
  • prachtig uitzicht
  • rustig
  • onbekend
  • niet in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2017-10-24
9
Duitsland vakantie Rijnland-Palts
Hansdewildt was hier 31 Aug 2017
De stad Boppard ligt aan de Rijn tussen Koblenz en Wiesbaden. Boppard is al meer dan 2000 jaar oud en in het centrum valt dan ook veel te zien. In het romantische centrum van Boppard liggen smalle straten met prachtige vakwerkhuizen. Hier kan je wijnproeven in één van de vele wijnlokalen. Mijn favoriete bezigheid. Als je van fietsen, wandelen en klimmen houdt is Boppard een goede uitvalbasis. In de lage bergen rond Boppard zijn wandelroutes waar u een prachtig uitzicht over de Rijn heeft. Ook kan je in de omgeving door de bossen over smalle paden en langs beekjes wandelen. Vanuit Boppard kan je met de kabelbaan naar het uitzichtspunt "Vierseenblick", hoog op een berg aan de Rijn. Tijdens de twintig minuten durende tocht heb je een mooi uitzicht over Boppard en de Bopparder Hamm. Op de berg ligt een restaurant met terras en je kunt er wandelen en fietsen. Ik heb er voor gekozen om Boppard vastteleggen bij het mooie laatste licht. Het is een genot om op de Boulevard bij dit mooie licht een goed glas wijn te drinken.
Regio
  • leuke stadjes
  • niet erg druk
  • leuke restaurantjes
  • wel een beetje toeristisch
Review geplaatst op 2017-12-19