Rijnland-Palts

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lang weekend Cochem

Rijnland-Palts,
Duitsland


Cochem is een uitgesproken toeristenstadje. Naast natuurlijk de bekende wijn domineert de wereldberoemde Reichsburg die hoog boven de stad reeds van ver te zien is.
Naast de beroemde burcht is het oude gezellige marktplein Moezelromantiek ten top. Het belangrijkste middelpunt van Cochem met de mooie fontein omgeven door fraaie vakwerkhuizen en waaraan het raadhuis grenst.
Het gebied rondom Cochem staat bekend om zijn uitstekende Moezelwijn. Het Moezelland is het oudste wijngebied van Duitsland. Langs de moezel zijn ongeveer honderdvijfentwintig steden en dorpen te vinden waar de Moezelwijn verbouwd wordt.
De Sesselbahn of stoeltjeslift van Cochem neemt je mee naar de Pinner Kreuz het mooiste uitzichtpunt in de buurt van Cochem. Het bergstation bovenaan de stoeltjeslift bevind zich op ongeveer honderdvijfenvijftig meter boven de stad . Eenmaal bovenop de Pinner Kreuz heb je een prachtig uitzicht over Cochem en het Moezeldal.
Cochem is erg leuk om een lang weekend te verblijven. Het is ongeveer 300 km rijden vanaf Arnhem. De mooiste periode is wat mij betreft tijdens de herfstvakantie. De wijnranken en de bomen zijn dan op z’n mooist.