Duitsland

Kerstmarkt in Keulen bezoeken

EenReiziger was hier op 2018-11-29 Gepost op: 2019-11-11 3 reacties.

Natuurlijk minder ver, minder uniek en nogal cliché, maar dat maakt het niet minder leuk. De kerstmarkt in Keulen is een jaarlijks fenomeen onder Nederlanders, waarbij iedereen massaal richting Duitse steden trekt. Ook ik ging met drie andere die kant op. Op Amsterdam Centraal stapten wij in de ICE International. Eigenlijk zat de sfeer er al direct goed in, want nadat wij onze zitplaats hadden gevonden werd er al lekker gekletst, gelachen en een biertje gedronken.

ICE International naar Keulen

De trein naar Keulen maakt een korte tussenstop op station Utrecht Centraal en Arnhem. Omdat ik wel vaker in de ICE heb gezeten, heb ik een vriend van mij even kort rondgeleid in de moderne trein. Uiteraard zijn er vergaderruimtes, wandelgangen en een buistrorijtuig die je zeker niet mag missen. Daarnaast is voor in de trein een panorama rijtuig. Kan je meekijken met de machinist en het beeld dat hij heeft. Absoluut iets wat je moet hebben gezien!

Bezoek aan kerstmarkt in Keulen

Eenmaal op Köln Hbf is er eigenlijk geen ontkomen meer aan. De complete binnenstad is versiert en iedereen is het hetzelfde doel in het centrum. Zowel toeristen als lokale bewoners zijn in feeststemming en dat voel je direct in de atmosfeer. 

Bij aankomst hebben wij eerst een kijkje genomen bij de Dom van Keulen. Daarna door de winkelstraten gelopen en vervolgens richting de Rijn. Hier een korte wandeling gemaakt en natuurlijk een slotje aan de spoorbrug van Keulen gehangen. Langs de Rijn zitten een aantal leuke restaurantjes met uitzicht op het water. Hier hebben wij even snel wat gegeten, waarna wij de kerstmarkt van Keulen opgingen.

Honderden kerststalletjes met speelgoed, specialiteiten, kaarsen, gluhwein en handgemaakte voorwerpen. Nemen eigenlijk elk jaar wat mee om thuis een plekje te geven. Zo heb je toch altijd een voorwerp, waarmee je kan terugdenken aan dit soort mooie momenten.

TIP: Een tip voor bezoekers die komend jaar of op een ander moment de kerstmarkt bezoeken. Loop iets verder dan de eerste kerststalletjes. Verderop staan kleinere ondernemers met unieke voorwerpen. De eerste stalletjes hebben allemaal meer betaald, zijn commerciëler en hebben vaak dezelfde producten.

 

0
3

Foto's bij dit blog

Kerstmarkt in Keulen bezoeken
Alle blogs van EenReiziger
 

3 reactie(s) bij "Kerstmarkt in Keulen bezoeken"

 • profile image comment

  Ja, kan absoluut druk zijn. Zeker dicht tegen de feestdagen aan.

  Door EenReiziger • geplaatst op 2019-11-13 12:44:44
 • profile image comment

  Leuke tips voor een bijzonder uitje

  Door agrotewal • geplaatst op 2019-11-13 07:08:07
 • profile image comment

  Ik vind kerstmarkten best gezellig; die van Keulen ook ooit eens bezocht, maar dat was me toch wat teveel van het goede. Er waren plaatsen waar we als sardienen in een blik zaten: door de mensenmassa konden we geen voet meer voor-of achteruit. Een beetje scary zelfs!

  Door Elleke • geplaatst op 2019-11-11 15:17:19

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.