Hamburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hamburg, Duitsland

Hamburg,
Duitsland


De meeste mensen denken bij een citytrip naar Duitsland al snel aan Berlijn, een prachtige stad en erg variërend met een heftige geschiedenis maar ben je de volgende keer op zoek naar iets anders, breng dan een bezoek aan het verrassende Hamburg.
Deze en na grootste stad van Duitsland heeft echt alles, van oude gebouwen tot de nieuwste architectuur, je kunt er heerlijk ronddwalen in de gezellige straatjes, het is fijn om te winkelen of doe een boottochtje, de stad ligt namelijk aan de rivier de Elbe. Het is een echte havenstad.

En als ik je dan nog een tip mag geven, op zondagochtend is de vismarkt, dit is allang geen echte vismarkt meer maar een "gewone" markt waar ze van alles verkopen. Deze markt is echt de moeite waard om te bezoeken, ga wel op tijd, dan kun je de "afterparty" nog meemaken in het gebouw aan de haven. Te leuk om te zien, het is daar een groot feest vol vrolijke mensen. En dat om 08:00 uur in de ochtend. Om 09:00 uur of 09:30 uur sluit het gebouw dus zorg dat je op tijd bent.