Berlijn

Zwijnen teisteren Berlijn image
Zwijnen teisteren Berlijn image Zwijnen teisteren Berlijn image
PatrickF

Zwijnen teisteren Berlijn

Duizenden wilde zwijnen teisteren Berlijn. Ze vernielen voortuinen, begraafplaatsen, sportterreinen en parken en zijn een gevaar voor het verkeer.

Zwijnenexplosie
In Berlijn is een explosie van wilde zwijnen ontstaan: alleen al afgelopen zomer is hun aantal verdubbeld. Nu leven er naar schatting acht- tot tienduizend wilde zwijnen in de stad.

Wilde zwijnen
Wilde zwijnen leven in kleine groepen en zijn vooral in de schemering en ’s nachts actief. Een wild zwijn is een alleseter, naast eikels, kastanjes en plantendelen eten ze ook regenwormen, insecten, knaagdieren en etensresten. Hun zoektocht naar eten gaat gepaard met veel gewroet in de grond, zo vernielen ze begraafplaatsen en parken en gooien ze vuilnisbakken om op zoek naar etensresten. Naast de vernielingen zorgen de wilde zwijnen voor steeds meer overlast; ze lopen soms gebouwen in, ze blokkeren bushaltes en zijn gevaarlijk voor het verkeer (een volwassen wild zwijn weegt zo’n 80-150 kilo).

Veertig vrijwillige stadsjagers proberen nu het aantal zwijnen terug te dringen door er jacht op te maken, een andere oplossing is er niet, er zijn gewoonweg teveel wilde zwijnen.

Meerdere oorzaken
De oorzaak van de toename van de zwijnenpopulatie is niet helemaal duidelijk, mogelijk heeft het te maken met het broeikaseffect. De laatste winters waren niet zo streng waardoor de overlevingskansen erg hoog waren. Ook is er veel natuurlijk voedsel als beukennoten en eikels te vinden. Dankzij de aanvulling van weggegooide etensresten is het voor de wilde zwijnen ook prettiger om in de stad te leven dan in hun oorspronkelijke leefomgeving; het bos.

Foto: Wild zwijn, door Trijntje1.reisreporter.nl

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Berlijn thumbnail

Berlijn

Highlight #1
van Duitsland
De Duitse hoofdstad Berlijn is een populaire bestemming voor een stedentrip. Niet verwonderlijk, wan...
9.0
5
reviews
Populaire highlights van Duitsland
Toon meer highlights