Denemarken reviews

8
Denemarken
RoyanvanVelse was hier 01 apr 2017
In deze stad is echt van alles te doen. Leuke musea, een ontspannen sfeer, koninklijke geschiedenissen, stadsparken ... je hoeft je hier niet te vervelen.
Land
  • Dichtbij
  • Vriendelijk
  • Relatief duur
Review geplaatst op 2017-11-19
9
Denemarken Faeroer
MaJaTa was hier 01 nov 2008
Het is zeker een aanrader om een keer naar Torshavn te gaan. Torshavn is de kleinste hoofdstad ter wereld en ligt op de Faroer eilanden. De Faroereilanden worden ook wel schapeneilanden genoemd vanwege de vele schapen die zorgen voor een grote bron van inkomen voor de bevolking. Deze eilandengroep bestaat uit 18 eilanden en ligt ten noordwesten van Noorwegen en ten zuiden van IJsland. Het klimaat is er heel erg veranderlijk dat hebben we aan de lijve meegemaakt , het ene moment een stralende zon en het volgende moment pikzwarte luchten die er opeens zijn en ontzettende plensbuien. Deze kunnen ook wonderwel heel snel oplossen !!! Torshavn heeft schitterende afgelegen gebieden waar de tijd heeft stilgestaan en waar je alleen op de wereld bent met de schitterende natuur en waar je een grote kans hebt om de papagaaiduiker te zien die hier zijn broedgebied heeft !! Op dit eiland zijn veel steile rotsen en kliffen met daarin allerlei holen van dieren, kortom een prachtig gebied en een aanrader om er heen te gaan voor een niet alledaagse bestemming !!
Regio
  • De vaak nog ongerepte natuur
  • veel papegaaiduikers
  • torenhoge rotsen en indrukwekkende grotten
  • veel vogelkliffen
  • het verandelijke weer
  • heel veel regen
Review geplaatst op 2016-11-10
7
Denemarken
noordekker was hier 01 aug 2016
In Nørrebro -een van de wijken in Kopenhagen- ligt de begraafplaats Assistens Kirkegård. Het is oorspronkelijk een begraafplaats voor de armen, maar bekende Denen zoals Hans Christian Andersen liggen hier ook. Anders dan op normale begraafplaatsen, wordt hier op een mooie dag gepicknickt of gespeeld op het gras door zowel echte locals als toeristen. Toen ik in augustus Kopenhagen bezocht, was het fijn om even te kunnen relaxen na een hele middag in het drukke Nørrebro. Hoewel Assistens Kirkegård steeds populairder wordt bij toeristen, is het nog steeds geen platgelopen toeristenattractie: een bezoekje waard dus.
Land
  • Bijzondere plaats
  • Rustig
  • -
Review geplaatst op 2016-11-04
8
Denemarken
noordekker was hier 01 aug 2016
Bijna alles in Kopenhagen is trendy, hip en ecologisch verantwoord. Zo ook Papirøen (rangravsvej 14, 7/8) tegenover het Operagebouw van Kopenhagen. Deze grote overdekte street food market aan het water beschikt over leuke voedselstandjes waar allerlei lekker eten en drinken te vinden is. Als je vanaf Nyhavn de Øresund oversteekt is de grote oude loods met daarop PAPIRØEN geschreven, bijna niet te missen. Voor het gebouw zit het vol met Denen die genieten van de zon, of het eten dat binnen te halen is. En eten is er genoeg! Wij kozen voor typisch Deens Smørrebrød, maar bij het caravannetje hier tegenover kon je een vegetarisch gerecht uit Colombia halen. Keuze genoeg tussen al die wereldgerechten. Tot 2012 was Papirøen één van de laatste industriële gebieden van de haven met geen openbare toegang, maar nu is het bedrijventerrein opengesteld voor allerlei cafés, restaurant en creatieve bedrijven. Een aanwinst voor Kopenhagen!
Land
  • Uitgebreid assortiment lekker eten
  • Gezellige sfeer
  • Uitzicht over het water
  • Makkelijk te bereiken met fiets
  • Op een drukke dag weinig plek
  • Moeilijk te bereiken met de auto
Review geplaatst op 2016-11-01
7
Denemarken
JBussers was hier 01 sep 2014
Als iemand zegt ik ga naar Kopenhagen zal iedereen roepen, Ah de kleine zeemeermin bezoeken. Logisch want dit standbeeld is wereldberoemd. Het is het standbeeld uit het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen. Als je richting het standbeeld loopt zie je al vele toeristen foto's maken van en met de zeemeermin. Eenmaal aangekomen bij de zeemeermin valt het best tegen.Het is maar een klein beeld, te weten 1,25 meter. Het is een mooi beeld maar ik had het groter verwacht. Het ligt gelukkig wel dicht bij de kant zodat je het goed kan zien en er mee op de foto kan. Dat het beeld zo dichtbij de kant staat hebben ze in Kopenhagen al vaker gemerkt. Het beeld is namelijk al een aantal malen aangekleed met een Boerka en hoofddoekjes. Daarnaast is het in de jaren '60 ook al eens onthoofd geweest.
Land
  • Dé bezienswaardigheid van Kopenhagen
  • Leuk om te zien
  • Klein
  • Vol met toeristen
Review geplaatst op 2016-09-25
7
Denemarken
JBussers was hier 01 sep 2014
Spring op je fiets en ga naar Kopenhagen.. Ofja misschien beter om eerst te vliegen naar Kopenhagen en dan op de fiets te spingen. Enfin, wat ik er mee wil zeggen is dat Kopenhagen fietsstad nummer 1 is. In Kopenhagen is het heel makkelijk een fiets te huren. Zo zijn er talloze winkels die fietsen verhuren en vele hotels/hostels die je die mogelijkheid bieden. De derde mogelijkheid, en misschien wel de goedkoopste, is een stadfiets huren. Zo is het mogelijk om een muntje van 20 DKK bij een speciale fietsenstalling van centrumfietsen te gooien en een fiets te lenen. Als je klaar bent met fietsen stal je je fiets gewoon ergens anders in de stad bij een speciale fietsenstalling. Ideaal toch?! Daar komt nog eens bij dat Kopenhagen een groot fietsnetwerk heeft. Zo zijn er bijna overal hele brede fietspaden gemaakt zodat de fietsen makkelijk en veilig kunnen fietsen. In Kopenhagen zijn dan ook 5 keer meer fietsen dan auto's. Vind je fietsen te zwaar en heb je thuis een e-bike dan is dit in Kopenhagen ook een optie. Huren van een e-bike is niet heel duur. Op deze e-bike wordt bij sommige verhuurders een iPad bevestigd waarop u kunt aangeven welke highlight u wilt bezichtigen. Zo mist u geen enkele highlight en raakt u de weg niet kwijt.
Land
  • Prachtige fietspaden
  • Niet te duur
  • Je ziet veel van de omgeving
  • Sneller dan lopen
  • In de spits erg druk
  • Let goed op de stoplichten - rood is rood
Review geplaatst op 2016-09-14
9
Denemarken Faeroer
ArriannevanderStel was hier 01 aug 2016
In augustus 2016 bezochten wij dit kleine dorp op de Faroer eilanden. Een paar huisjes direct aan de Atlantische oceaan gelegen. Omringt door prachtige hoge bergen waaronder de hoogste van de Faroer, de Slættaratindur van 882 meter hoog. Prachtig om deze te beklimmen en op de top te genieten van het uitzicht en van alle eilandjes die de Faroer rijk zijn. We waren overweldigd door de woeste zee en konden ons maar moeilijk losmaken van dit prachtige schouwspel. In het dorp liep een pad omhoog langs de klif, wel steil, maar met een geweldig uitzicht op de woeste golven onder ons. Er was een natuurlijk gevormd haventje waar de bootjes naar binnen getakeld werden om te ontsnsppen aan de gretige golven. In het dorp ronddwalend kwamen we langs een knus hotel/restaurantje waar we genoten van een heerlijke kop koffie met zoete lekkernij. Aan de buitenrand van het dorp, direct aan de zee, is een kleine camping voor tenten, campers en caravans. Niet toeristisch, een plekje om geweest te moeten zijn
Regio
  • Niet toeristisch
  • Overweldigd mooi zicht op de zee
  • Wandelmogelijkheden
  • Prachtige vogels zoals de jan van Gent en de puffins
  • Kamperen op een unieke plek
  • Toegang via smalle bergweg
Review geplaatst op 2016-09-08