Denemarken image

Denemarken


Reviews

Denemarken
Europa
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
10
Denemarken Faeroer
MyrtheL was hier 24 Aug 2022
Het eiland Suduroy van de Faeröer eilanden is een echte aanrader. Vanuit de kleine hoofdstad Torshavn kun je de veerboot pakken naar dit zuidelijke eiland. De overtocht duurt ongeveer 2 uur. Ook de auto kan mee aan boord. Meestal is reserveren vooraf niet nodig, maar hebben wij zekerheidshalve toch gedaan. De boot vaart een paar keer per dag. Er zijn verschillende kleinere dorpjes en bezienswaardigheden op het eiland die de moeite waard zijn. In de zomermaanden kun je er ook puffins spotten. Andere toeristen kom je er vrijwel niet tegen. Rijdt de zogenoemde buttercup routes, aangegeven met bordjes. Dit zijn de mooiste routes van het eiland, met prachtige uitzichten. Wij verbleven er 2 nachten, al kun je er op 1 dag ook al het grootste deel bezichtigen. Maar door het wisselvallige weer is het op de Faeröer aan te raden om gewoon per plek die je aandoet 2 nachten te boeken. En zeg nou zelf, een beetje rustig tempo aanhouden is heerlijk op zo'n bestemming.
Regio
 • Prachtige landschappen
 • Amper andere toeristen
 • Het onvoorspelbare weer
 • Weinig faciliteiten qua restaurants (maar dat geldt voor heel de Faeröer)
Review geplaatst op 2022-09-01
10
Denemarken Faeroer
MyrtheL was hier 22 Aug 2022
Op het eiland Suduroy van de Faeroër kun je mooie wandelingen maken. Bij het lokale toerist office hadden we geïnformeerd naar alle mogelijkheden op het eiland. Eén van de opties was een wandeling naar Ásmundarstakkur, in het noorden van het eiland. De volgende ochtend was dat ons plan. Met google maps in de aanslag gingen we op zoek. Eenmaal aangekomen bij het startpunt voelde het ietwat onwennig. Echte parkeerplaatsen voor onze huurauto waren er niet en we parkeerden vlak bij het huis van een bewoner. Die besteedde geen aandacht aan ons, wat voor ons een teken was dat we gewoon door konden lopen. Zo liepen we langs zijn huis en de poort door. Al snel zagen we een bordje en wisten we dat we op de goede plek waren. Op een aantal plekken staken er paaltjes uit de grond om de richting aan te geven. Maar vanwege het glooiende landschap was het af en toe een zoektocht naar het volgende paaltje. Gelukkig hadden we wel een idee welke kant we grofweg op moesten. Eenmaal aangekomen bij de kustlijn heb je een fenomenaal uitzicht. Je ziet zo'n 100 meter hoge rotsen boven de zee uit torenen. Wel waaide het behoorlijk waardoor ik persoonlijk niet te dicht bij de rand durfde te komen. Er schijnt ook nog een klein hangbrugje te zijn tussen de rotsen. Bij de toerist office hadden ze al aangegeven dat die lastig te vinden is. Vanwege de harde wind en een dreigende donkere lucht hebben we dat toen laten schieten. Gedurende de hele wandeling zijn we niemand tegengekomen. Heerlijk.
Regio
 • Grote kans dat je geen enkele andere toerist / wandelaar tegen komt
 • Het kan er erg winderig zijn, waardoor het richt de rand wel een beetje spannend wordt
 • Het pad is niet heel duidelijk aangegeven
Review geplaatst op 2022-09-16
9
Denemarken Noord Jutland
TravelGoom was hier 03 Jun 2022
STRANDBELEVENIS: Ik volg twee campers die net als ik het uitgestrekte strand bij Løkken willen bezoeken. Daar waar ik een parkeerplaats verwacht rijden ze door. Het strand op en dan links af tot in de oneindigheid. Pas dan besef ik dat het heel gebruikelijk is om je auto gewoon op het strand te parkeren in Noord-Jutland. Ik schiet in de lach en 'scheur' langs de branding tot aan een stille plek voorbij de strandhuisjes. Achter me het ronkende geluid van 20 Harley Davidsons die net dezelfde ontdekking hebben gedaan. Lachende bebaarde mannen verstoren de stilte maar hun lol steekt aan. Ik wandel naar Løkken, een schattig oud vissersdorp waar de boten op het strand liggen. Nu een rustig en wijd verspreid vakantiedorp dat populair is bij surfers, een intiem centrum heeft en waar je door de duinen terug kunt wandelen. Noord-Jutland is zo uitgestrekt en heeft zoveel stranden dat je auto op het strand parkeren gewoon mag. Ligstoelen uit de achterbak en naast de auto genieten maar. Of poedeltje vanuit de camper de zee in rennen en binnen verder opwarmen. Ik zag het allemaal voorbij komen. Wat een leuke strandbelevenis zo.
Regio
 • stranden zijn prachtig
 • Løkken is een schattig en prettig visserdorp
 • lekker uitgestrekt en rustig
 • Niet spectaculair maar wel heel gemoedelijk
Review geplaatst op 2022-07-07
9
Denemarken Noord Jutland
SourOnTour was hier 30 Jun 2018
In de zomer naar Denemarken met een klein tentje en met een cabrio bleek een heel goed idee te zijn. Lekker door Jutland touren met het dak open en elke avond tot heel laat buiten kunnen zitten, omdat de zon pas heel laat onder gaat. Over langs de weg vind je picknickplaatsen, iets dat de Denen veel blijken te doen en waar wij ook geregeld gebruik van hebben gemaakt. In het Noorden van Jutland is vanalles te zien en te doen. Erg leuk voor de kinderen (en grote kinderen) is Farup Sommerland, een pretpark en waterpark in één en helemaal niet druk. Ook niet in de zomervakantie! Ook is het aan te raden om een dagje door de kop van Jutland te touren. Hier kan je naar Skagen gaan, de plek waar twee zeeën bij elkaar komen. Ook is hier een interactief vogelmuseum wat erg leuk was opgezet. Rijd je verder, via de westkust terug, dan kom je vanzelf langs Rabjerg Mile, twee lopende zandduinen die je kunt beklimmen. Erg mooi om een stukje 'woestijn' te ervaren in Denemarken. Ten slotte kan je de dag afsluiten met een bezoekje aan de vuurtoren Knude Fyr, tenminste als je snel gaat. Binnenkort is deze vuurtoren 'opgegeten' door de elementen en is hij niet meer te bezoeken. Mooi om te zien hoe de natuur zo'n grote invloed heeft op het westen van Jutland.
Regio
 • Lange dagen en korte nachten
 • Rust en ruimte
 • Niet zo duur als dat je denkt ;)
 • Dichtbij
 • drukte bij Skagen ivm cruiseboten
Review geplaatst op 2018-11-12
8
Denemarken Jutland
SourOnTour was hier 31 May 2018
Afgelopen zomer ben ik 10 dagen met een tentje en een cabrio door Jutland gereisd. Ideaal was het prachtige weer van afgelopen zomer, wat kamperen en rijden in een cabrio natuurlijk fantastisch maakt. Ook de korte reisafstand naar Denemarken is een groot voordeel, en al helemaal als je iets meer in het noorden van het land woont dan ik (Roermond). De rondreis door Denemarken startte in Ribe, een oud, knus en rustig Vikingdorpje in het zuiden van Jutland. Zeker een bezoekje waard. Daarna verder naar het vogeleiland Fano, waar je mooi kunt fietsen en wandelen. Fano heeft aan de westkant één enorm groot zandstrand, dat je helemaal voor je alleen kunt hebben. Ook is het goed mogelijk om over dit strand te rijden of zelfs te fietsen. Met wind tegen viel dit nogal tegen, maar de ondergrond is hard zat. Meer naar het noorden vind je nationaal park Thy waar je goed kunt wandelen en fietsen. Het dorpje Klitmoller dat hier ook ligt, noemt zich 'Cold Hawaii', prima om te golfsurfen, maar denk aan een dikke wetsuit. Helemaal in het noorden, in de kop van Jutland, vind je diverse mooie bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld Skagen waar twee zeeën bij elkaar komen, Rabjerg Mile waar twee wandelende zandduinen zijn en Rubjerg Knude Fyr, een vuurtoren die er afgelopen zomer nog stond, maar binnenkort verdwenen zal zijn. De zee en wind hebben een enorme invloed op de kustlijn van Denemarken en dit zorgt ervoor dat de vuurtoren binnenkort geen bodem meer heeft om op te staan.
Regio
 • Dichtbij
 • In de zomer zijn de dagen heerlijk lang
 • Prachtige langgerekte stranden
 • Niet zo duur als dat iedereen denkt :D
 • Ruimte
 • Rust
 • Geen spectaculaire natuur
 • Niet goedkoop
Review geplaatst op 2018-11-04
8
Denemarken
RoyanvanVelse was hier 31 Mar 2017
In deze stad is echt van alles te doen. Leuke musea, een ontspannen sfeer, koninklijke geschiedenissen, stadsparken ... je hoeft je hier niet te vervelen.
Land
 • Dichtbij
 • Vriendelijk
 • Relatief duur
Review geplaatst op 2017-11-19
9
Denemarken Faeroer
ArriannevanderStel was hier 31 Jul 2016
In augustus 2016 bezochten wij dit kleine dorp op de Faroer eilanden. Een paar huisjes direct aan de Atlantische oceaan gelegen. Omringt door prachtige hoge bergen waaronder de hoogste van de Faroer, de Slættaratindur van 882 meter hoog. Prachtig om deze te beklimmen en op de top te genieten van het uitzicht en van alle eilandjes die de Faroer rijk zijn. We waren overweldigd door de woeste zee en konden ons maar moeilijk losmaken van dit prachtige schouwspel. In het dorp liep een pad omhoog langs de klif, wel steil, maar met een geweldig uitzicht op de woeste golven onder ons. Er was een natuurlijk gevormd haventje waar de bootjes naar binnen getakeld werden om te ontsnsppen aan de gretige golven. In het dorp ronddwalend kwamen we langs een knus hotel/restaurantje waar we genoten van een heerlijke kop koffie met zoete lekkernij. Aan de buitenrand van het dorp, direct aan de zee, is een kleine camping voor tenten, campers en caravans. Niet toeristisch, een plekje om geweest te moeten zijn
Regio
 • Niet toeristisch
 • Overweldigd mooi zicht op de zee
 • Wandelmogelijkheden
 • Prachtige vogels zoals de jan van Gent en de puffins
 • Kamperen op een unieke plek
 • Toegang via smalle bergweg
Review geplaatst op 2016-09-08
8
Denemarken
Noordekker was hier 31 Jul 2016
Bijna alles in Kopenhagen is trendy, hip en ecologisch verantwoord. Zo ook Papirøen (rangravsvej 14, 7/8) tegenover het Operagebouw van Kopenhagen. Deze grote overdekte street food market aan het water beschikt over leuke voedselstandjes waar allerlei lekker eten en drinken te vinden is. Als je vanaf Nyhavn de Øresund oversteekt is de grote oude loods met daarop PAPIRØEN geschreven, bijna niet te missen. Voor het gebouw zit het vol met Denen die genieten van de zon, of het eten dat binnen te halen is. En eten is er genoeg! Wij kozen voor typisch Deens Smørrebrød, maar bij het caravannetje hier tegenover kon je een vegetarisch gerecht uit Colombia halen. Keuze genoeg tussen al die wereldgerechten. Tot 2012 was Papirøen één van de laatste industriële gebieden van de haven met geen openbare toegang, maar nu is het bedrijventerrein opengesteld voor allerlei cafés, restaurant en creatieve bedrijven. Een aanwinst voor Kopenhagen!
Land
 • Uitgebreid assortiment lekker eten
 • Gezellige sfeer
 • Uitzicht over het water
 • Makkelijk te bereiken met fiets
 • Op een drukke dag weinig plek
 • Moeilijk te bereiken met de auto
Review geplaatst op 2016-11-01
7
Denemarken
Noordekker was hier 31 Jul 2016
In Nørrebro -een van de wijken in Kopenhagen- ligt de begraafplaats Assistens Kirkegård. Het is oorspronkelijk een begraafplaats voor de armen, maar bekende Denen zoals Hans Christian Andersen liggen hier ook. Anders dan op normale begraafplaatsen, wordt hier op een mooie dag gepicknickt of gespeeld op het gras door zowel echte locals als toeristen. Toen ik in augustus Kopenhagen bezocht, was het fijn om even te kunnen relaxen na een hele middag in het drukke Nørrebro. Hoewel Assistens Kirkegård steeds populairder wordt bij toeristen, is het nog steeds geen platgelopen toeristenattractie: een bezoekje waard dus.
Land
 • Bijzondere plaats
 • Rustig
 • -
Review geplaatst op 2016-11-04
7
Denemarken
JBussers was hier 31 Aug 2014
Spring op je fiets en ga naar Kopenhagen.. Ofja misschien beter om eerst te vliegen naar Kopenhagen en dan op de fiets te spingen. Enfin, wat ik er mee wil zeggen is dat Kopenhagen fietsstad nummer 1 is. In Kopenhagen is het heel makkelijk een fiets te huren. Zo zijn er talloze winkels die fietsen verhuren en vele hotels/hostels die je die mogelijkheid bieden. De derde mogelijkheid, en misschien wel de goedkoopste, is een stadfiets huren. Zo is het mogelijk om een muntje van 20 DKK bij een speciale fietsenstalling van centrumfietsen te gooien en een fiets te lenen. Als je klaar bent met fietsen stal je je fiets gewoon ergens anders in de stad bij een speciale fietsenstalling. Ideaal toch?! Daar komt nog eens bij dat Kopenhagen een groot fietsnetwerk heeft. Zo zijn er bijna overal hele brede fietspaden gemaakt zodat de fietsen makkelijk en veilig kunnen fietsen. In Kopenhagen zijn dan ook 5 keer meer fietsen dan auto's. Vind je fietsen te zwaar en heb je thuis een e-bike dan is dit in Kopenhagen ook een optie. Huren van een e-bike is niet heel duur. Op deze e-bike wordt bij sommige verhuurders een iPad bevestigd waarop u kunt aangeven welke highlight u wilt bezichtigen. Zo mist u geen enkele highlight en raakt u de weg niet kwijt.
Land
 • Prachtige fietspaden
 • Niet te duur
 • Je ziet veel van de omgeving
 • Sneller dan lopen
 • In de spits erg druk
 • Let goed op de stoplichten - rood is rood
Review geplaatst op 2016-09-14
7
Denemarken
JBussers was hier 31 Aug 2014
Als iemand zegt ik ga naar Kopenhagen zal iedereen roepen, Ah de kleine zeemeermin bezoeken. Logisch want dit standbeeld is wereldberoemd. Het is het standbeeld uit het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen. Als je richting het standbeeld loopt zie je al vele toeristen foto's maken van en met de zeemeermin. Eenmaal aangekomen bij de zeemeermin valt het best tegen.Het is maar een klein beeld, te weten 1,25 meter. Het is een mooi beeld maar ik had het groter verwacht. Het ligt gelukkig wel dicht bij de kant zodat je het goed kan zien en er mee op de foto kan. Dat het beeld zo dichtbij de kant staat hebben ze in Kopenhagen al vaker gemerkt. Het beeld is namelijk al een aantal malen aangekleed met een Boerka en hoofddoekjes. Daarnaast is het in de jaren '60 ook al eens onthoofd geweest.
Land
 • Dé bezienswaardigheid van Kopenhagen
 • Leuk om te zien
 • Klein
 • Vol met toeristen
Review geplaatst op 2016-09-25
9
Denemarken Faeroer
MaJaTa was hier 31 Oct 2008
Het is zeker een aanrader om een keer naar Torshavn te gaan. Torshavn is de kleinste hoofdstad ter wereld en ligt op de Faroer eilanden. De Faroereilanden worden ook wel schapeneilanden genoemd vanwege de vele schapen die zorgen voor een grote bron van inkomen voor de bevolking. Deze eilandengroep bestaat uit 18 eilanden en ligt ten noordwesten van Noorwegen en ten zuiden van IJsland. Het klimaat is er heel erg veranderlijk dat hebben we aan de lijve meegemaakt , het ene moment een stralende zon en het volgende moment pikzwarte luchten die er opeens zijn en ontzettende plensbuien. Deze kunnen ook wonderwel heel snel oplossen !!! Torshavn heeft schitterende afgelegen gebieden waar de tijd heeft stilgestaan en waar je alleen op de wereld bent met de schitterende natuur en waar je een grote kans hebt om de papagaaiduiker te zien die hier zijn broedgebied heeft !! Op dit eiland zijn veel steile rotsen en kliffen met daarin allerlei holen van dieren, kortom een prachtig gebied en een aanrader om er heen te gaan voor een niet alledaagse bestemming !!
Regio
 • De vaak nog ongerepte natuur
 • veel papegaaiduikers
 • torenhoge rotsen en indrukwekkende grotten
 • veel vogelkliffen
 • het verandelijke weer
 • heel veel regen
Review geplaatst op 2016-11-10