Turks binnenland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lokaal lunchen

Turks binnenland,
Cyprus


Er is een gezellig restaurant voor een lokale lekkere lunch aan te raden. Maar je hebt zeker een (huur)auto nodig om er te komen: op een autorit langs de noordkust naar de westelijke punt van het eiland kom je er langs.
Yorgo Kasap Restaurant is in St George Square, Korucam, Kormakitis, op 35 km van Kyrenia, je ziet het direct, in het centrum tegenover St. George Kerk.

Het dorp Kormakitis wordt bewoond door Maronieten wat een andere sfeer geeft, meer Grieks dan Turks, er wordt ook vooral Grieks gesproken. De gastvrijheid in dit familierestaurant, ook bekend als 'Maria's Place' (dochter van Yorgo, de slager) is opvallend. Het is er prettig druk en rommelig, er wordt goed gegeten, grote porties, er is geen menu maar je kunt even in de keuken kijken. Een echt leuk lokaal restaurant om te bezoeken.

Info: de maronitische kerk is een oosters-katholieke kerk voortgekomen uit een Syrische geloofsgemeenschap van monniken en leken die in de twaalfde eeuw haar verbondenheid met de bisschop van Rome uitsprak. De Kerk heeft wereldwijd ruim 3 miljoen gelovigen, van wie de meeste in Libanon en Syrië wonen. Er bestaan ook maronitische minderheden in Cyprus en Israël.