West Vlaanderen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kusttram 70 km lang, leuk en handig

West Vlaanderen,
België


De Belgische kust is slechts zo’n 70 kilometer lang. De kust is veel meer volgebouwd dan de Nederlandse en niet alles is even fraai. Dat neemt niet weg dat er leuke plaatsjes liggen aan de kust of er vlakbij en dat de standen er breed en schoon zijn met mooi zand.

Enkele hoogtepunten:

In het zuiden heb je het natuurreservaat bij de Panne en het vestingstadje Nieuwpoort (van de slag uit 1600).

In het midden bijvoorbeeld de drukke haven- en winkelstad Oostende met lange boulevard en de Haan als luxe badplaats, Bredene als plek met veel campings en Blankenberge met een grote jachthaven.

In het noorden ligt Knokke met daarbij het natuurreservaat het Zwin dat doorloopt tot in Nederland.

Langs nagenoeg de hele kust loopt een kusttam. Dit is een efficiënte en zeer frequente verbinding die veel mogelijkheden biedt, bijvoorbeeld voor de terugkeer na lange wandeling over het strand. Ook een bezoek aan één van de vele activiteiten die in de kustplaatsen georganiseerd worden, is natuurlijk goed te combineren met een tramrit. Voor de pijs hoef je het niet te laten. Voor 6 Euro heb je al een dagpas.

Meer informatie, ook over toeristische mogelijkheden, kun je vinden op de website van de Vlaamse OV-maatschappij De Lijn. http://www.dekusttram.be/