West Vlaanderen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Achterkantpsychologie

West Vlaanderen,
België


Sorry alvast dames... hoewel...

Even voor de beeldvorming: Je loopt op straat achter een op het oog leuk uitziende dame... tenminste... de achterkant doet dat sterk vermoeden (ik laat de details even weg... grin). Je hersenen vullen automatisch voor een groot deel in hoe de voorkant er uit zou kunnen zien en daarom versnel je je pas om het een en ander te bevestigen. Valt vaak erg tegen... Herkenbaar?

Welnu... zie hier een stukje positief omgekeerd toegepaste achterkantpsychologie op de stadwandeling. In dit geval in het West-Vlaamse Dudzele, durpske gelegen tussen Brugge en Zeebrugge. Als je m'n andere foto 'Voorbijlopen' er even bijpakt, ga je het snappen.

De moraal van dit tweeluikje is dat als je iets interessants ziet, je jezelf gerust mag aansporen te proberen het ook even langs de andere kant te gaan bekijken. De verrassing zit 'm er in dat de muur waar ik eerst langs liep blijkbaar de muur van een schoolpleintje was. Omgelopen zie je hier aan de andere kant hoe ontzettend vrolijk en kleurrijk het pleintje is beschilderd met Keith Haring achtige tafereeltjes!

Andersom werkt dit overigens niet in het damesvoorbeeldje... (o;