Limburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Over de grens - Loop van België naar Nederland en terug

Limburg,
België


We verhuisden in Maart 2020 en een week later ging België 'op slot' vanwege corona. Grenzen gingen dicht met hekken, containers en beton. Die grenzen liggen voor ons op een steenworp afstand. De eerste lockdown in Belgie hield in dat je thuis moest blijven en je alleen met de auto mocht verplaatsen met een geldige reden. Naar buiten mocht wel, maar ook de verplaatsing naar een wandelbestemming mocht enkel te voet.

Omdat we dus net verhuisd waren hebben we elke vierkante meter van onze nieuwe omgeving ontdekt, en elk pad vaker gelopen. In 5 minuten lopen we in 'het Hageven', wat je hier op de foto ziet. Het was niet alleen een rustpunt in een vreemde tijd, maar ook een manier om vrienden en familie te bezoeken. Mijn ouders vertrokken vanuit het Nederlandse deel 'De Plateaux' en wij vanuit het Belgische deel 'Het Hageven'. De ontmoeting in het midden ging vaak met overdracht van tijdschriften en appelflappen. De route wordt door ons dus ook wel eens gekscherend 'De smokkelroute' genoemd.

Nog steeds is het deel op deze foto mijn favoriete plek dicht bij huis. We lopen er vanuit huis naar toe, ik noem het daarom ook altijd met een knipoog: 'De Achtertuin'. ;-)