Seoul

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chuseok (Zuid-Koreaanse thanksgiving) bij het Gyeongbokgung-paleis

Seoul,
Zuid-Korea


Elk jaar rond half september/half oktober viert heel Zuid-Korea Chuseok. Dit is een soort van Thanksgiving waar bij de Zuid-Koreanen teruggaan naar hun geboorteland en samen met familie hun voorouderen vereren. De feestdag is officieel maar één dag, maar de dagen daarvoor en daarna zijn er ook veel festiviteiten en is bijna iedereen vrij.

Lekker eten, Zuid-Koreaans worstelen en het dragen van traditionele klederdracht maken naast het vereren van de voorouderen ook een belangrijk onderdeel uit van deze feestdag.
De klederdracht is zeer kleurig, zowel voor de vrouwen als de mannen. De heren dragen een soort van hele lange overjas en de dames een jurk. Vaak hebben ze ook nog een bijpassende paraplu bij zich (vooral tegen de zon).

Wij hadden onze reis naar Zuid-Korea expres zo gepland dat we Chuseok in Seoul konden ervaren. Tijdens deze dagen hebben we een traditioneel straatcircus gezien, gekeken naar hoe de kinderen worstelden en heel veel Zuid-Koreanen in klederdracht gezien.

Zo kwamen we deze twee meiden tegen op de gronden van het Gyeongbokgung-paleis. Ze kijken naar een selfie die ze net hebben gemaakt. Ja, ook dit is zeker typisch gedrag van locals, want Zuid-Koreanen maken net zoals Japanners en Chinezen constant foto's van zichzelf. Wij vonden het contrast tussen de traditionele klederdracht en het maken van en selfie erg grappig.

Wij vonden het een erg leuke periode, met veel verrassende dingen en raden het anderen zeker aan om rond deze tijd naar Zuid-Korea af te reizen.