MindyvanderWulpKruidenier

profiel MindyvanderWulpKruidenier

Naam

Mindy van der Wulp-Kruidenier

Reviews

0

Foto's & tips

6

Blogs

0

Lid sinds

01 May 2017

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Verenigde Staten

Fav. stad

San Francisco

Over mij

Ik ben een jonge vrouw die altijd erg enthousiast is over nieuwe dingen. Nieuwe indrukken zijn daarom op zijn minst interessant en bijna altijd heel leuk. Dit maakt dat reizen de ultieme hobby is voor mij. Ik ben als een kind in de snoepwinkel.

Sinds vorig jaar hebben ik en mijn man een mooie spiegelreflexcamera. Voorheen hadden we altijd een compact camera, maar dat bracht niet de kwaliteit en de kleuren waar wij naar op zoek waren. Dan moest je steeds zeggen tegen familie en vrienden, dat het in het echt nog veel mooier was. We zijn nog steeds aan het leren, maar het lukt ons steeds beter om precies vast te leggen wat we willen.

Het afgelopen jaar hebben we ook veel Colombus-tijdschriften gelezen ter inspiratie voor onze reizen. Wat een geweldig blad is het. Zo ben ik bij de Community gekomen. Blij verrast was ik om al binnen een paar minuten na mijn eerste foto te hebben geplaatst een leuke reactie te hebben. Dankjulliewel allemaal voor het hartelijke welkom!

Mijn Motto

'Reizen is het leven inademen.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D5300

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (6)

'557143' door MindyvanderWulpKruidenier '557143' door MindyvanderWulpKruidenier

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Zonsondergang bij...C

MindyvanderWulpKruidenier

Op een mooie zaterdagavond in maart ging ik in mijn eentje naar het strand voor hopelijk een mooie zonsondergang. Ik werd niet teleurgesteld. De zon, de balken in het water en de vogels. Het was één mooi kleurenspel. Ik heb ruim een half uur heerlijk genoten, foto's gemaakt en lekker gewandeld. Heerlijk rustig, echt ontspannen.

'557431' door MindyvanderWulpKruidenier '557431' door MindyvanderWulpKruidenier

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

'Geniesswoche' in...N

MindyvanderWulpKruidenier

Elke wintersportperiode zijn er 1 of 2 weken waarin er in heel Europa geen schoolvakanties zijn en het dus rustig is in de wintersportgebieden. Deze week of weken staan bekend als de Geniesswoche (Genietweek) in Nauders. Genieten omdat het al vrij laat in het seizoen is, dus de zon schijnt al behoorlijk wat uren per dag en is heerlijk warm. Je hebt de pistes bijna voor je zelf alleen. De terrasjes zijn heerlijk rustig en bijna op alles krijg je een behoorlijke korting. Op je accommodatie, skihuur, skipas en vele andere dingen. Wij hebben eind maart genoten van een korte break in Nauders. Een mooi dorp helemaal in Zuid-Tirol. Vlak bij de grens met Italië en Zwitserland. Het was heerlijk zonnig en vrij warm. Dat betekende dat we vroeg gingen skiën tot net na de lunch. In de middag werd de sneeuw wat papperig. De middag leende zich dus perfect voor een wandeling, lekker zonnen wat lezen en een bordspel. We zijn al veel vaker in Nauders op vakantie geweest maar dit was toch wel het ultieme genieten. De foto laat trouwens het uitzicht vanuit onze Pensionkamer zien. Wat Nauders ideaal maakt voor jong en oud: Een sneeuwzeker skigebied met uitstekende skischolen. (De sneeuw was eind maart in Nauders veel beter dan in gerenommeerde plaatsen als Fis en Ladis waar we ook een kijkje hebben genomen) Je kan heerlijk wandelen, zowel in Oostenrijk als in Italië en hebt zelfs kans om een Lammergier of hermelijn te zien! (Mijn zwager heeft beiden gespot) Tax-free shoppen net over de grens in Zwitserland

'557793' door MindyvanderWulpKruidenier '557793' door MindyvanderWulpKruidenier

Zuid-KoreaSeoul

Zuid-KoreaSeoul

Chuseok...(Zuid-Korea

MindyvanderWulpKruidenier

Elk jaar rond half september/half oktober viert heel Zuid-Korea Chuseok. Dit is een soort van Thanksgiving waar bij de Zuid-Koreanen teruggaan naar hun geboorteland en samen met familie hun voorouderen vereren. De feestdag is officieel maar één dag, maar de dagen daarvoor en daarna zijn er ook veel festiviteiten en is bijna iedereen vrij. Lekker eten, Zuid-Koreaans worstelen en het dragen van traditionele klederdracht maken naast het vereren van de voorouderen ook een belangrijk onderdeel uit van deze feestdag. De klederdracht is zeer kleurig, zowel voor de vrouwen als de mannen. De heren dragen een soort van hele lange overjas en de dames een jurk. Vaak hebben ze ook nog een bijpassende paraplu bij zich (vooral tegen de zon). Wij hadden onze reis naar Zuid-Korea expres zo gepland dat we Chuseok in Seoul konden ervaren. Tijdens deze dagen hebben we een traditioneel straatcircus gezien, gekeken naar hoe de kinderen worstelden en heel veel Zuid-Koreanen in klederdracht gezien. Zo kwamen we deze twee meiden tegen op de gronden van het Gyeongbokgung-paleis. Ze kijken naar een selfie die ze net hebben gemaakt. Ja, ook dit is zeker typisch gedrag van locals, want Zuid-Koreanen maken net zoals Japanners en Chinezen constant foto's van zichzelf. Wij vonden het contrast tussen de traditionele klederdracht en het maken van en selfie erg grappig. Wij vonden het een erg leuke periode, met veel verrassende dingen en raden het anderen zeker aan om rond deze tijd naar Zuid-Korea af te reizen.

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (9)

'559331' door Jomo01 '559331' door Jomo01

BelgiëHenegouwen

BelgiëHenegouwen

Groene rups

Jomo01

Deze groene rups frontaal gefotografeerd zodat ik hem recht in de ogen keek. Foto is gemaakt tijdens een vlinder workshop in Virelles . De workshop gedaan samen fotograaf Ingrid Vekemans.

'557495' door ChristaThieme '557495' door ChristaThieme

CanadaRocky Mountains

CanadaRocky Mountains

Lake Abraham in de...

ChristaThieme

Het is vroeg in de ochtend, rond 6 uur. Het nachtelijke donker wordt langzaam vervangen door het ochtendlicht, het blauwe uurtje door de warme kleuren van de zonsopgang. Bij Lake Abraham heb ik ook nog eens het geluk dat de zon begin augustus precies in de V-vorm van de bergen omhoog komt. En met de de wolken die mooi mee kleuren, ben ik op dat moment de gelukkigste mens op aarde. Wat is dat prachtig! Op de uitloper in het meer zie je een klein figuurtje staan, die laat zien hoe indrukwekkend en imposant het Canadese landschap in de Rocky Mountains is.

'557391' door Silly '557391' door Silly

Gambia

Gambia

Vismarkt Tanji

Silly

Elke dag rond 4 uur varen de boten vol vers gevangen vis naar het strand van Tanji. Alleen de vissersboten zijn al een lust voor het oog: heel kleurrijk en het binnenhalen van de vis gaat op authentieke manier. Tanji is de plek waar de lokale bevolking zijn vis kan kopen maar ook de plek waarvandaan de vis klaargemaakt wordt voor de export. Een bezoek aan Tanji geeft je een goed beeld van de levendige vishandel in Gambia.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

02-08-2021 We trappen af met het thema voor augustus: Landschappen in tijden van corona. Benieuwd naar de winnaars van juli? Die vind je hier.

DE NIEUWE WERELDWONDEREN ZIJN BEKEND


30-07-2021 De afgelopen maand kon je stemmen op jouw favoriete Nieuwe Wereldwonder. De stemmen zijn geteld: Dit zijn de 7 Nieuwe Wereldwonderen!

DOE MEE AAN DE DRONE-FOTOWEDSTRIJD

dronewedstrijd
22-07-2021 'Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op een DJI Mini 2, cadeaubon van Coolblue of vakantie van srprs.me! Doe mee >

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN AUGUSTUS: LANDSCHAPPEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van augustus is: landschappen. Lees meer over de wedstrijd >

DOE MEE AAN DE DRONE-FOTOWEDSTRIJD

Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op fantastische prijzen. Doe mee >

WIN EEN NATUURHUISJE OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik