Jeju-do

Jeju-do is de kleinste provincie van Jeju-do. Het is eigenlijk een eiland dat ligt in het uiterste zuiden van het land in de Straat Korea. Jeju-do omvat het eiland Jeju en enkele eilandjes. Het vulkanische eiland wordt gedomineerd door de Halla-san. Met een hoogte 1950 meter is het de hoogste berg van Jeju-do.

Informatie over Jeju-do

Beste foto's & tips van Jeju-do

'491745' door Jan10e '491745' door Jan10e

Zuid-KoreaJeju-do

Zuid-KoreaJeju-do

Haenyeo vrouwen

Jan10e

Erg leuk om de reportage over Zuid Korea in de nieuwste Columbus te lezen. Ook Jeju met de nogal bejaarde parelduiksters komt aan bod . In Seongsan Ri trekken een paar oma's een wetsuit aan. Gewapend met duikbril, flippers, handschoenen, loodriem, mes en speer. Ze verzamelen zeewier, zeekomkommers, eetbare schelpdieren, inktvis en allerlei andere eetbare zaken. Ze kunnen tot wel 2 minuten. onder water blijven en kunnen tot wel 20m diepte duiken. Ze zijn verenigd in een cooperatie. Een uitstervende cultuur. Vandaar dus ook het Haenyeo museum en is de nominatie aangevraagd om als Unesco cultural heritage aangemerkt te worden. Om 13.00 uur en om 14.30 is er een demonstratie op het strandje bij de Seungsan Sunrise Peak. Daar is ook een restaurant en kun je de lekkernijen die ze net hebben opgedoken supervers eten. Hier een overzicht van het geheel.

'443150' door Jan10e '443150' door Jan10e

Zuid-KoreaJeju-do

Zuid-KoreaJeju-do

Schipbreuk Sperwer

Jan10e

1653. Locatie: Zuid kust Jeju. Schipbreuk Sperwer met aan boord Hendrick Hamel. Boekhouder. De overlevenden zijn jarenlang gevangen gehouden... niet zo zeer in een gevangenis, maar ze mochten Korea niet verlaten ondanks herhaalde verzoeken. Uiteindelijk wisten een paar na 13 jaar toch te ontsnappen waaronder Hendrick Hamel. Hij is beroemd geworden dankzij het rapport, het "Journael" dat hij voor de Gouverneur-Generaal en de Heren XVII heeft geschreven naar aanleiding van de opmerkelijke belevenissen van de schipbreukelingen van de Sperwer. Het Journael is bewaard gebleven en ligt in het Nationaal Archief in Den Haag. In Nederland zijn er niet veel die zijn naam kennen. In Korea wordt hij geeerd en beschouwd als nationale held omdat hij Korea bekend heeft gemaakt in het Westen.Op deze foto een replica van de Sperwer. Een attractie voor de Zuid Koreanen. (er is ook een pretparkje bij met allerlei Nederlandse 'kenmerken'. molens en klompen... Een stukje Hollandse geschiedenis in Korea (naast de geschiedenis van Guus Hiddink, want die kent ook iedereen in Zuid Korea)

'369714' door Jan10e '369714' door Jan10e

Zuid-KoreaJeju-do

Zuid-KoreaJeju-do

Stenen Grootvaders

Jan10e

Op Jeju staan dit soort beelden. Deze is dan wel wit, maar ik vind dat mooier uitkomen om als foto hier te plaatsen. Bij dorpen, maar ook bij bezienswaardigheden of als brugversiering. Ik heb even opgezocht waarom ze op het eiland staan, want verder ben ik ze in Korea niet tegengekomen. Het is dus typische iets van Jeju. Het zijn Dolharubang. Oftewel Stenen Grootvaders. Het gesteente is basalt. (en alle anderen zijn dus grijs/zwart van kleur) Ze waren een markering van de dorpsgrens. En ik lees ook dat ze als beschermengel dienden. Koreanen wrijven over de neus om wensen uit te laten komen.... blijkbaar hebben Koreanen niets meer te wensen, want ik heb niemand dat zien doen.

Laat kaart zien