Gyeongsangnam-do

Gyeongsangnam-do is een provincie in het zuiden van Gyeongsangnam-do. De provinciehoofdstad is Changwon maar de grootste steden van Gyeongsangnam-do zijn Busan en Ulsan. Gyeongju is de meest historische stad van Gyeongsangnam-do en door dictatoriaal ingrijpen in de jaren '70 behoorlijk vrij gebleven van betonnen hoogbouw.

Informatie over Gyeongsangnam-do

Beste foto's & tips van Gyeongsangnam-do

'388102' door Jan10e '388102' door Jan10e

Zuid-KoreaGyeongsangnam-do

Zuid-KoreaGyeongsangnam-do

Zoek de verschillen..

Jan10e

Ik mag jullie met mijn 900ste foto verblijden. Ik kies hiervoor voor een tempeldetail in de Haeinsa Tempel bij Mt. Gaya. Hier wordt het boek der boeken van het Boeddhisme bewaard op 80.000 houten panelen, deTripitaka Koreana. Aan de reis naar Zuid-Korea heb ik speciale herinneringen omdat ik die met mijn zus en haar kinderen heb gemaakt. En als je zo iets hebt van... die heb ik toch al gezien??? Nee hoor, want die is genomen in de Hyangiram Tempel op het schiereiland Dolsan-Do bij Yeosu. Als je zin hebt mag je de verschillen zoeken...

'221160' door 1976Ben '221160' door 1976Ben

Zuid-KoreaGyeongsangnam-do

Zuid-KoreaGyeongsangnam-do

Folklore in Gyeongju

1976Ben

Gyeongju is de meest historische stad van Zuid-Korea en door dictatoriaal ingrijpen in de jaren '70 behoorlijk vrij gebleven van betonnen hoogbouw. De stad cultiveert haar historische waarde sterk en in het weekend dat ik er in oktober 2009 was waren er continu optredens. Mooi om mee te maken, vooral omdat het (zoals bijna alles in Zuid Korea) vooral ook voor de Koreanen zelf bedoeld is.

'386414' door Jan10e '386414' door Jan10e

Zuid-KoreaGyeongsangnam-do

Zuid-KoreaGyeongsangnam-do

Al het goede komt...v

Jan10e

boven... De Haeinsa Tempel ???, "Reflections on a Smooth Sea". Hier wordt de Tripitaka Koreana bewaard. Boeddhistische geschriften op ontelbaar houten panelen. Maar ook hier heeft het computertijdperk zijn intrede gedaan en staat deze antieke tekst inmiddels ook op CD-ROM. Het blijkt een monnikenwerk geweest te zijn. De Monniken zijn ook nog van plan om deze te vertalen in modern Koreaans. Echter, als je nog tussen de diverse paviljoens doorloopt waan je je nog in de oudheid. Zeker als er een non in 'volle kleding' langs het beeld loopt.

Laat kaart zien