Busan

Busan is de een na grootste stad van Busan mooi gelegen in de heuvels aan de zuidoost kust. Altijd nog goed voor zo'n 3,5 miljoen inwoners. Het is tevens een van de grootste havensteden ter wereld. In de buurt ligt een prachtige boeddhistische tempel: Haedong Yonggungsa.

Informatie over Busan

Beste foto's & tips van Busan

'453133' door Oswald '453133' door Oswald

Zuid-KoreaBusan

Zuid-KoreaBusan

Tempel aan zee nabij.

Oswald

Nabij Busan ligt een prachtig tempelcomplex. Wiki hierover: De tempel van Haedong Yonggungsa (Hangul: ?????) is een boeddhistische tempel in Gijang-gun, nabij de Zuid-Koreaanse stad Busan. Het bouwwerk kwam in 1376 tot stand op initiatief van de monnik Naong Hyegeun, een adviseur van koning Gongmin van Goryeo. De tempel is gebouwd op een berg, die Bongrae werd genoemd. Tijdens de Japanse bezetting van Korea werd het complex vernield en in de jaren dertig van de twintigste eeuw weer herbouwd.

'522727' door awesomemore '522727' door awesomemore

Zuid-KoreaBusan

Zuid-KoreaBusan

Visser op de schelp..

awesomemore

Lopen door de straten en over vismarkt van Busan is een continu gevecht tegen vraatzucht. Streetfood is hier master en al je zintuigen worden geprikkeld door verse vangst en Koreaanse kookkunst. Deze visserman hield het ook niet meer. Als een kat op het spek was hij als visser op de schelp gebonden.

'523242' door awesomemore '523242' door awesomemore

Zuid-KoreaBusan

Zuid-KoreaBusan

Inktvis

awesomemore

De hoeveelheid inktvis die iedere dag in Busan aan land wordt gebracht is onvoorstelbaar groot. Zo groot dat het onvoorstelbaar is dat de bellende jongeman, eenmaal op de leeftijd gekomen van de oudere heer, nog een inktvis zal kunnen vangen of eten.

Laat kaart zien

Laatste Busan artikelen

Door: Marianne Hin
VIDEO: Waar is m'n handdoek nou?

De drukte die wij met mooi weer op de Nederlandse stranden kennen, is ook op Haeundae Beach, Zuid Korea geen vreemd fenomeen. Als je lekker wilt zonnen, is dit strand misschien niet zo'n goed idee...

De drukte die wij met mooi weer op de Nederlandse stranden kennen, is ook op Haeundae Beach, Zuid Korea geen vreemd fenomeen. Als je lekker wilt zonne...