Zuid en Centraal Hoogland Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Central Highlands op de motor

Zuid en Centraal Hoogland Vietnam,
Vietnam


Wil je van Noord naar Zuid Vietnam (of andersom) en hou je van mooie natuur, vermijd dan ten aller tijden de kust van Vietnam. De kans dat Vietnam je tegen zal vallen is dan erg groot, terwijl het een schitterend land is om te ontdekken. Ga via het binnenland, door de bergen. Niet per auto of bus, maar achterop de motor bij een van de vele aanbieders die je kunt vinden tussen Hoi An en Dailat.

Dit is veruit de meest bijzondere manier van reizen. Je gaat met een local op stap, ze spreken verstaanbaar Engels en kunnen je veel vertellen over de omgeving en de manier van leven.

De meest bekende zijn de Easy Riders (vanuit Dailat), maar er zijn tal van individuele aanbieders die minder commercieel werken en je evenzo een onvergetelijke ervaring kunnen geven.

Ze zullen vanzelf op je af komen, gewapend met boeken vol recensies vanuit allerlei windhoeken. Inclusief foto's van blije mensen en je tourguide. Praat met ze en bepaal zelf met wie je een goede klik hebt. Je zult zien dat jouw ervaring in vergelijking met mensen die niet van de kust zijn afgeweken, als twee werelden verschillen.

Ben je bang om achterop te zitten op een motor? De motorbikes waar ze in Vietnam op rijden gaan vaak niet harder dan 80 km/h, maximaal.

Ik heb persoonlijk mogen genieten van Cuong (ofwel Strong Man van 1.40m). Hij bleek achteraf in de Lonely Planet te staan.

Doe er je voordeel mee en geniet ervan!