Sapa

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beste restaurant van SaPa

Sapa,
Vietnam


In SaPa hebben we al snel ons favoriete restaurant ontdekt en dat is dus Goodmorning Vietnam!
Hier kun je genieten van een Hot Pot; een fondue in bouillon.
Typische ingrediënten voor een Hot Pot zijn onder meer dun gesneden vlees , bladgroenten , champignons , vermicelli , gesneden aardappelen , bonenproducten, eierknoedels , tofu en zeevruchten . Rauwe ingrediënten worden voorgesneden in dunne plakjes die snel en consistent gaar worden in de sudderende bouillon, die op een zachte kooktemperatuur wordt gehouden. De meeste rauwkost kan in een hete pan worden gekookt, hoewel ze verschillende kooktijden kunnen hebben en moet worden ondergedompeld in de soep en vervolgens dienovereenkomstig worden verwijderd.(bron:wikepedia)

Onze dochter en zoon hebben hier echter nog iets anders geprobeerd en aangezien ik net even naar het toilet was heb ik dit helaas niet kunnen vastleggen. Zij hebben er namelijk een balut gegeten.De balut is een delicatesse in Zuidoost-Azië en met name in de Filipijnen en Vietnam. Een balut-ei is een bevrucht eendenei met een bijna volledig ontwikkeld embryo, dat wordt gekookt. Men zegt dat het eten van een balut-ei de geslachtsdrift opwekt. Deze hartige snack wordt veelal 's nachts door straatverkopers verkocht. Het hoge proteïnegehalte sluit naar verluidt mooi aan bij het drinken van bier. Het woord balut betekent opgerold. (bron:wikepedia)

Dit aanbod heb ik toch vriendelijk afgeslagen al vonden de kinderen het lekker en leek het gewoon op een gekookt hard ei. Maar het idee....brrrr