Sapa beste reistijd

Het weer in Sapa

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Sapa te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Sapa? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Sapa

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Vietnam:


 

Het regenseizoen begint en eindigt in het noorden (maart t/m september) eerder dan in het zuiden (mei t/m oktober). In december t/m februari zit je redelijk safe. Bovendien is de temperatuur en luchtvochtigheid dan relatief laag en dat is iets om rekening mee te houden want Sapa kan bloedheet worden.

Reisadvies
Voor Sapa geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
29 t/m 31 januari Têt, 30 april Bevrijding van Saigon, 2 september Nationale Dag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.

 

Informatie over Sapa

Beste foto's & tips van Sapa

'513478' door CBurgstad '513478' door CBurgstad

VietnamSapa

VietnamSapa

Wandelen rond Sapa

CBurgstad

Vanuit Sapa maken we een wandeling door de prachtige bergen en langs authentieke dorpjes. Van boven af heb je een mooi zicht op de vele gele rijstterrassen, maar op het moment dat je wat lager komt, zie je meer van het dagelijks leven en het werken op het land. Het is nog vroeg op de dag en laaghangende bewolking vermengd zich met de rook die uit de huizen komt. Misschien is zo'n dorpje aan de andere kant van de brug heel eenvoudig, volstrekt niet spectaculair, maar zo puur!!! Daar kan ik zo van genieten...

'487980' door corriedewinter '487980' door corriedewinter

VietnamSapa

VietnamSapa

Alles zwart bij de...

corriedewinter

Rond het bergdorp Sapa, waar je prachtige wandelingen kunt maken, leven de Hmong of Miao. De oorsprong van dit volk ligt in het zuiden van China. Afstammelingen zijn verspreid over Noord- en Centraal-Laos, Zuid-China, Vietnam en Thailand. De Hmong behoort tot het meest achtergestelde deel van de Vietnamese bevolking. Binnen de Hmong groep worden subgroepen onderscheiden, namelijk de Zwarte Hmong, de Witte, Rode, Groene en Bloemen Hmong. Zij hebben allen hun eigen traditionele klederdracht. Hier zie je een dame van de Zwarte Hmong. Haar kleding is mooi geborduurd en de hoofddoek is met bloemen en pompons versierd. De zware zilveren oorbellen blijven jarenlang in de familie. Haar zwartgemaakte tanden vallen het meeste op. Er zijn twee redenen voor dit zwarte gebit. Ten eerste beschermt het papje van boomschors tegen cariës, ten tweede kon je vroeger zo Vietnamese en Chinese dames uit elkaar houden. Als ze lachen tenminste...

'497184' door hbplaatjes '497184' door hbplaatjes

VietnamSapa

VietnamSapa

Rijstterrassen bij...

hbplaatjes

Deze foto is genomen in de omgeving van Sapa. De rijst wordt hier verbouwd op terrassen tegen de bergen. Er is maar één oogst per jaar en die is in volle gang. Het is half oktober en de meeste terrassen zijn kaal. Alleen in het midden en linksboven staat nog in feller geelgroen de rijst die nog geoogst moet worden. Het weer is een beetje somber en de wolken hangen tegen de bovenkant van de bergen aan. Een prachtig berglandschap met overal lappen van in cultuur gebracht land en met kleine plattelandswoningen.

Laat kaart zien