RickDekker

profiel RickDekker

Naam

Rick Dekker

Reviews

5

Foto's & tips

5

Blogs

0

Lid sinds

10 July 2017

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Indonesië

Fav. stad

Jakarta

Over mij

Samen met mijn vriendin heb ik van december 2015 tot en met juni 2017 in Jakarta, Indonesië gewoond. Deze anderhalf jaar waren genoeg om door Jakarta en zijn inwoners mijn hart te laten stelen. Vanuit deze 'urban jungle' hebben wij al een groot deel van Azië mogen ontdekken.
Momenteel hebben wij het avontuur in Jakarta afgesloten en zijn wij begonnen aan een nieuw avontuur: 6 maanden reizen door Azië en Nieuw-Zeeland.
Van onze reizen maken we korte filmpjes die wij delen op YouTube. Sinds kort delen wij onze ervaringen en foto's hier op de website.

Mijn Motto

'"Fill your life with adventures, not things. Have stories to tell, not stuff to show".'

Over mijn camera

Type

Pocket

Model

Go Pro Hero 5

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "RickDekker"

 • profile image comment
  Door PleunGroeneveld• geplaatst op 14 Jul 2017 | 16:00:45

  Hoi Rick,
  Van harte gefeliciteerd met je rode ster, 1e foto en gelijk raak. Geniet van Vietnam en ik zie je foto's strak wel verschijnen.
  Groet.
  Pleun

  Bericht aangepast op 10:13:58
 • profile image comment
  Door RickDekker• geplaatst op 14 Jul 2017 | 15:08:12

  Dankjewel Pleun. Inmiddels in Ho Chi Minh aangekomen! :-)

  Bericht aangepast op 13:55:02
 • profile image comment
  Door PleunGroeneveld• geplaatst op 12 Jul 2017 | 05:43:12

  Welkom op de site en veel plezier. En een fijne vakantie in Vietnam.

  Bericht aangepast op 16:52:38

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (5)

'560325' door RickDekker '560325' door RickDekker

Indonesië

Indonesië

Een 'porter' onderweg

RickDekker

Tijdens een rondreis door Indonesië mag een bezoek aan Lombok niet ontbreken. Een eiland rijk aan prachtige natuur, witte stranden en fascinerende cultuur. Daarnaast bevindt zich op het eiland de Gunung Rinjani. De op één na hoogste vulkaan van Indonesië. Maarliefst 3726 meter hoog! Vanuit Sembalun vertrokken wij voor een driedaagse tocht naar de top en weer terug. Gedurende deze tocht wandel, klim en daal je af door een bijzonder en variërend landschap. Waar wij met moeite onszelf naar de top slepen, klimmen de 'porters' met speels gemak omhoog. Dit op slippers en met manden in hun nek van zo'n 20 kilogram per stuk. Mocht je de porters zelf in actie willen zien, zorg er dan voor dat je stevige wandelschoenen draagt, warme kleding bij je hebt en beschikt over een stevige dosis doorzettingsvermogen.

'560559' door RickDekker '560559' door RickDekker

IndonesiëJakarta

IndonesiëJakarta

Een uniek kijkje in..

RickDekker

In februari 2017 hebben wij een unieke ervaring mogen opdoen. Samen met vier vrienden hebben wij vanuit Jakarta de 'Baduy' stam bezocht en hebben wij een nacht bij deze stam mogen doorbrengen. De twee jongens op de foto maken onderdeel uit van de Baduy stam. De Baduy, of Badui, is een traditionele Sundanese gemeenschap in de provincie Banten op het Java eiland. Vanaf Jakarta is het ongeveer 4 uur rijden naar het startpunt van de wandeling naar het dorp van de Baduy. De Baduy zijn verdeeld in twee groepen de 'Baduy dalam' en de 'Baduy luar'. In het Bahasa Indonesia betekent 'dalam' binnen en 'luar' buiten. Voor toeristen is het niet toegestaan om de Baduy dalam te bezoeken, aangezien zij niet blootgesteld willen worden aan moderne invloeden. De Baduy luar staan hier, tot op zekere hoogte, wel voor open. De mensen wonen allemaal in precies dezelfde huisjes, zonder electriciteit, stromend water, gasfornuis, telefoon of welke vorm van luxe dan ook. Een bezoek aan de Baduy is gegarandeerd een een unieke ervaring, waarin even helemaal terug wordt gegaan naar de basisbehoeften van de mens. * De foto (snapshot) is genomen met een mobiele telefoon, maar in onze ogen daardoor niet minder speciaal.

'561265' door RickDekker '561265' door RickDekker

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Just chillin

RickDekker

Deze vrolijke man kwamen wij tegen toen wij Hoi An, Vietnam aan het ontdekken waren. Onderweg vanuit de Hoi An Old Town naar de Vegetable Farm, lag deze man op zijn buffel te relaxen in de schaduw. Na onze vraag of we een foto van hem mochten nemen, wilde hij wel even zijn beste 'pose' aannemen. En zeg nou zelf...

Community updates

DE NIEUWE COLUMBUS IS UIT, MET FOTO'S VAN ...

25-02-2021 Wellicht hebben jullie het al gezien of is hij zelfs al op de mat gevallen: Columbus-editie 97 is uit! En het is een speciaal nummer, want we hebben niemand minder dan Belgisch avonturier Tom Waes als gasthoofdredacteur weten te strikken. Om dat te vieren, hebben we een lekker uitdagende reisquiz in elkaar gedraaid. Ook leuk: in het nummer vind je een aantal prachtige foto's van Wisseschout, Menno Schaefer, MirandaNoomen, Agrotewal en Dreamer666. Dank voor al jullie mooie foto's!

WIN EEN AVONTUUR MET DE MENSEN VAN WIE JE HOUDT

18-02-2021 Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste herinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland.

NIEUWE COLUMBUS-FOTOWEDSTRIJD

28-01-2021 We starten vandaag met een nieuwe fotowedstrijd, in samenwerking met Riksja Travel en Zoom.nl! We zijn hiervoor op zoek naar plekken binnen Europa waar je je in een ver oord zou wanen. Denk aan een wildwest-dorpje in Spanje, een Afrikaanse savanne in Nederland of Caribisch strand in Griekenland. Om mee te doen, hoef je geen lid te zijn van de community maar wij weten natuurlijk wel dat jullie binnen dit thema prachtige foto's hebben. ? Meedoen kan t/m 4 maart; de hoofdprijs is een prachtige 16-daagse reis door Kroatië en Slovenië (na corona), verzorgd door Riksja Travel. En je wordt sowieso beloond met een smartphone-fotografiecursus van Zoom.nl t.w.v. €69,95!

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah
 

week 08 | Community-toppers


Radio Kootwijk. Foto: Henk Vanetie
1. Topfoto & -tip: Radio Kootwijk door Henk Vanetie
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Nikikwast

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Doe mee met onze #verwegdichtbij-fotowedstrijd, in samenwerking met Riksja Travel en Zoom.nl! We zijn hiervoor op zoek naar plekken binnen Europa waar je je in een ver oord zou wanen. Denk aan een wildwest-dorpje in Spanje, een Afrikaanse savanne in Nederland of Caribisch strand in Griekenland. Om mee te doen hoef je geen lid te zijn van de community maar wij weten natuurlijk wel dat jullie binnen dit thema prachtige foto's hebben. ? Meedoen kan t/m 4 maart; de hoofdprijs is een prachtige 16-daagse reis door Kroatië en Slovenië (na corona), verzorgd door Riksja Travel. En je wordt sowieso beloond met een smartphone-fotografiecursus van Zoom.nl t.w.v. €69,95!  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik