De mooiste stranden van Vietnam image
Lkoedam

De mooiste stranden van Vietnam

Vietnam is gezegend met een drieduizend kilometer lange kust. Maar waar moet je precies zijn om heerlijke zandstranden en beschutte baaien helemaal voor jezelf te hebben?

Strand op Phu Quoc, voor de zuidwestkust van Vietnam. Foto: Paul de Roos
Strand op Phu Quoc, voor de zuidwestkust van Vietnam. Foto: Paul de Roos (© Columbus Travel 2015)


Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de mooiste stranden van Vietnam liggen tussen Vung Tau in het zuiden en Dong Ha in het midden. Hier vind je ook fantastische maar toeristische duik- en surfspots als Nha Trang en Mui Ne. Voor de minder bekende pareltjes moet je net even verder kijken, vaak voorbij het vasteland. Enkele aanraders:



Phu Quoc



Het eiland Phu Quoc voor de zuidwestkust van Vietnam ontwikkelt zich in razendsnel tempo als vakantieparadijs. Wees er dus snel bij om van de fijne stranden te genieten. De meeste bezoekers komen niet verder dan de centrale westkust (Truong Beach of Long Beach) terwijl elders net zulke mooie maar volledig ongerepte stranden wachten. Tip: In het noordwesten bij Ganh Dau en in het zuidoosten bij Bai Sao tref je prachtige zandstroken en beschutte baaien aan, maar ben je in eerste instantie niet de enige strandganger. Loop gewoon even door – alle toeristen en Vietnamezen blijven plakken bij de strandtenten.



Con Dao



De afgelegen Con Dao-archipel, voor de zuidwestkust van Vietnam, is een paradijs voor duik- en natuurliefhebbers maar ook haar stranden verdienen aanbeveling. Op het hoofdeiland Con Son kun je enkele met gemak te voet bereiken, de mooiste locaties vergen echter een stevige wandeling of een motorritje. Helemaal alleen op de wereld ben je op de afgezonderde stranden van de andere eilanden.



Hon Chong en Duong Beach



De mooiste en tevens door westerlingen meest genegeerde stranden op het Zuid-Vietnamese vasteland liggen bij Hon Chong. Het zand is hier zacht, het water kalm. Je hebt uitzicht op Phu Quoc en Hon Phu Tu (‘Eiland van Vader en Zoon’), een vreemd gevormde rotsformatie die als een soort miniversie van Halong Bay uit zee opdoemt.



Hai Tac



Voor de kust van Ha Tien liggen ook de piepkleine eilandjes van Hai Tac, waar het fantastisch duiken is (stap op de boot in Ha Tien). Hon Doc, het hoofdeiland, kan bogen op prachtige, witte zandstranden.



Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)