Mekong Delta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mekong Floating House

Mekong Delta,
Vietnam


Wil je echt eens iets anders dan een standaard hotel? Wil je echt rust en verwend worden? Of wil je gewoon niet gevonden worden? Ga dan naar de Mekong Floating House in My Tho, Vietnam.

Deze geweldige accommodatie bevindt zich in een rustige omgeving in de Mekong rivier met fantastisch uitzicht op de zonsopgang en –ondergang.

De vijf huisjes zijn gebouwd op tonnen die drijven in de Mekong rivier en zijn ruim en praktisch ingericht met een eigen toilet en douche. Op de veranda wordt elke ochtend ontbijt geserveerd door zeer vriendelijk personeel. De veranda’s van de huisjes hebben geen uitzicht op elkaar, zodat je echt het gevoel hebt dat je het rijk alleen hebt.

Overdag kun je allerlei tripjes naar o.a. de floating markets doen, die de beheerder meneer Kim voor je kan organiseren. Meneer Kim spreekt vloeiend Engels en Frans en is zeer geïnteresseerd in zijn gasten en doet ook alle moeite om het je naar je zin te maken.

Elke dag gaat hij samen met zijn vrouw (de kok) naar het dorp via water en scooter om de meest verse ingrediënten in te slaan voor het avondmaal. Je kan dineren ‘aan land’ in het restaurant of je kan ervoor kiezen dat het wordt geserveerd op je veranda. Dat laatste kan ik je zeker aanraden!

Elke avond kun je voor slechts $ 10 genieten van een zesgangen menu van typische Vietnamese gerechten zoals: gefrituurde krab, fresh springrolls - verse rauwe loempia’s, Bánh xèo – gevulde pannenkoek met vlees, taugé en verse kruiden en natuurlijk rijst met warme gerechten. Tevens is er een collectie van Vietnamese wijnen die echt heerlijk zijn!

Deze locatie is wat moeilijk te vinden, dus vooraf contact via de email of telefoon (vxkimma@hcm.fpt.vn / +84903835162) met meneer Kim is aan te bevelen. Vanaf Can Tho is het ruim een uur rijden naar Ben Tre. Daar kun je met meneer Kim afspreken om je voor 250.000 dong (€ 10) met de boot te laten afzetten bij de accommodatie op Turtle Island, Con Quy, 5 Quoi Hoa Tay, Quoi Son Ward, Chau Thanh District, My Tho.

Wanneer we terugdenken aan Vietnam, is dit een van de momenten die als eerst bij ons opkomt. En als we nog eens in de gelegenheid zijn om richting Vietnam te gaan, is dit een locatie en accommodatie die we zeker weer zullen boeken.