Ho Chi Minh stad (Saigon) beste reistijd

Het weer in Ho Chi Minh stad

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Ho Chi Minh stad te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Ho Chi Minh stad? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Ho Chi Minh stad

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Vietnam:Het regenseizoen begint en eindigt in het noorden (maart t/m september) eerder dan in het zuiden (mei t/m oktober). In december t/m februari zit je redelijk safe. Bovendien is de temperatuur en luchtvochtigheid dan relatief laag en dat is iets om rekening mee te houden want Ho Chi Minh stad (Saigon) kan bloedheet worden.

Reisadvies
Voor Ho Chi Minh stad (Saigon) geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
29 t/m 31 januari Têt, 30 april Bevrijding van Saigon, 2 september Nationale Dag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.

 

Informatie over Ho Chi Minh stad (Saigon)

Beste foto's & tips van Ho Chi Minh stad (Saigon)

'260066' door Alet '260066' door Alet

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

Mondkapjes

Alet

Mondkapjes bepalen het straatbeeld in de grote steden van Vietnam. Niet alleen om het vuil in de lucht maar ook om niet bruin te worden. Soms zie je amper de ogen nog! Ook worden handschoenen en sokken gedragen om de kleur van de huid licht te houden.

'519186' door CBurgstad '519186' door CBurgstad

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

Cao Dai tempel

CBurgstad

De grootste bezienswaardigheid van de regio Tay Ninh in het zuiden van Vietnam is de grote Cao Dai-tempel. Deze religieuze beweging werd in 1926 gesticht. De aanhangers geloven dat alle godsdiensten van de wereld een deel van de waarheid bevatten en al deze deeltjes van de universele waarheid hier bijeen zijn gebracht. Diverse heiligen en goden van verschillende godsdiensten zijn overgenomen. Vooral elementen uit het confucianisme, boeddhisme en taoïsme zijn sterk vertegenwoordigd. In deze tempel zijn zowel boeddhistische als ook katholieke elementen te herkennen. Boven de ingang hangt een afbeelding van het alziende oog, de tempel heeft een gewelfd blauw plafond met gouden sterren en de zijwanden en pilaren zijn geschilderd is felle kleuren en rijkelijk versierd met draken. We zijn op tijd aanwezig om een dienst bij te wonen..... een bijzondere ervaring! Op wat schelle en eentonige muziek en gezang lopen de gelovigen, in het wit gekleed, in processie de kerk binnen en zoeken hun plek. Alles strak georganiseerd en in volledige symmetrie. Helaas mogen we alleen vanaf het balkon achter in de tempel foto's maken. Aan het einde van de dienst, bij het verlaten van de tempel, krijg ik toestemming om nog snel vanuit de deuropening een foto te maken.

'486686' door chateau '486686' door chateau

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

Waar stond mijn...bro

chateau

In Vietnam zijn de talloze brommertjes op straat absoluut in de meerderheid. Op tweebaanswegen gaan de automobilisten automatisch op de linkerstrook rijden om de brommers de ruimte te geven. Overal in de staat zijn brommerstallingen gecreeërd, zowel in de openlucht als overdekt. Tegen betaling uiteraard kun je hier je brommer achterlaten. Maar of je hem altijd weer snel terugvindt valt te betwijfelen. Vanaf het dak van ons hotel hadden we een goed uitzicht op deze brommerstalling.

Laat kaart zien

Laatste Ho Chi Minh stad (Saigon) artikelen

Door: Marianne Hin
VIDEO: Scooterfile

Je denkt even lekker snel te zijn met de scooter. Niets is minder waar. Hier in Saigon is een heuse scooterfile ontstaan.

Je denkt even lekker snel te zijn met de scooter. Niets is minder waar. Hier in Saigon is een heuse scooterfile ontstaan.