Halong Bay en noordkust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Halong Bay en noordkust image

Halong Bay en noordkust

Halong Bay en noordkust
Vietnam
Joycebrugman

Tweede tocht naar Halong Bay

's Avonds was de laatste avond van Sjoert in Hanoi en dat moest natuurlijk wel nog even een mooie avond worden. We wilden weer naar Funkey Monkey maar die was helaas dicht. Na wat lokale mensen gevraagd te hebben waar nog een feestje te vieren viel, ben ik eerst even met Wouter bij iemand achterop de scooter gaan checken of daar inderdaad nog wat was 's nachts, door kleine smalle lokale straatjes reden we en op een gegeven moment mocht de scooter niet verder. Even snel stukje verder lopen en inderdaad, daar kwam goeie muziek vandaan! Snel weer terug op de scooter de rest van de groep ophalen en toen weer lopend met z'n allen richting het lokale feest... En wat vonden we daar.... En waarschijnlijk illegaal underground feest met ook veel lokale mensen, super vet!! Ik was blij dat we met een grote groep waren maar er hing een lekker sfeertje met mensen uit alle delen van de wereld. Echt fantastisch om een keer mee te maken! Toch wel beetje trots dat we dat gevonden hadden. Volgende dag hebben we beetje gerelaxed, ik heb met Anoe het postkantoor opgezocht en mijn eerste cadeautjes richting huis gestuurd. Hopen dat ze aankomen! 's Avonds nog een laatste keer met z'n allen gegeten, heerlijke pasta, en daarna moest Bolle toch echt afscheid nemen van ons.. Jammer, het was een fantastische week!!
Uiteraard wil Anoe, het nieuwe meisje bij onze groep, ook heel graag Halong Bay zien en besloten we om de dag erna nog een keer richting Cat Ba te gaan.. Absoluut geen straf want het is echt prachtig! Weer met de bus naar Halong City, bootje regelen richting Cat Ba. Toevallig stond weer dezelfde spleetoog er en mochten we voor dezelfde prijs als de vorige keer maar kregen we nu een bezoek aan de Cave en de busrit van de haven naar de stad er gratis bij! Helaas was het nu niet zulk heerlijk weer als de vorige keer. De baai was een beetje mistig en op de boot begon het te regenen.. Uiteraard wisten wij wel weer de meest relaxte plekken te bemachtigen en hebben we lekker zitten kaarten op de boot. De Cave was toch ook wel een stuk mooier dan ik verwacht had!
Halverwege lag de boot stil en zijn we nog op een lokaal houten bootje met een Vietnamees onder twee grotten door naar twee meren in Halong Bay gevaren. Wat een stilte, wat een mooie omgeving weer.. Genieten.. Onbeschrijflijk! Rest van de reis verliep vrijwel hetzelfde als de vorig keer, en we zijn uiteindelijk ook in hetzelfde hostel beland als de vorige keer, met z'n vijven op één kamer, gezellig!! Lekker gegeten, en vooral ook veel en goedkoop;) Fried Rice Beef, hmmm.. Avondje gekaart weer en daarna nog een drankje gedaan in onze welbekende Rose Bar. Overal waar we voor de tweede keer komen herkent iedereen ons.. Hotels, restaurantjes, travel offices.. maar gelukkig wel allemaal op een positieve manier! Iedereen krijgt op een of andere manier gelijk weer slappe lach als ze ons zien aankomen.. Mysterieus ;)
Volgende ochtend heb ik met Anoe een lekker ontbijtje geregeld en daarna hebben we met z'n vijven 3 scooters gehuurd en lekker over het eiland heen gereden. We begonnen in de regen maar het was ontzettend warm dus we besloten om toch maar te gaan. We wisten nog goed de weg van onze tocht de vorige keer. Nog maar een keertje naar de afgesloten grotten, we liepen dit keer wat verder de grot in want we hadden wat meer licht bij ons dan de vorige keer. Maar toch bleef het wel een beetje spannend! Tot de vleermuizen om onze oren kwamen vliegen.. Toen duurde het niet lang meer tot we weer terug naar de ingang wilden ;) Weer verder op de scooter richting het National Park CatBa, een gigantisch park wat ongeveer 2/3 van het hele eiland bezet. Daar aangekomen besloten we om te voet het park te verkennen. Er waren twee mogelijkheden om bij de top te komen; easy way met redelijk goede trappen en de hard way met steile rotsen, glibberige paadjes door de regen. Bikkels als wij zijn kozen wij uiteraard voor de hard way.. En dat hebben we geweten! Het was een zware tocht naar de top, we hebben de nodige tussenstoppen gemaakt, maar het was het meer dan waard. Eenmaal boven aangekomen had je een prachtig uitzicht over heel CatBa, overal waar je keek bleven maar bergen tevoorschijn komen. Op de top stond ook nog een hoge toren voor een nog net iets beter uitzicht. Samen met Punt ben ik de toren opgeklommen, de rest heeft hoogtevrees. Op de toren lagen echter maar een paar plankjes wat het niet zo veilig maakte. Toch kon ik het niet laten om even een handstandje te creëren voor de foto.. We waren de enige mensen op de top, we genoten van ons mooie uitzicht in volle stilte maar hoorden wel af en toe apen en veel vogels. Lekker geluncht daarboven en toen begon de tocht weer naar beneden.. Deze was nog zwaarder en gevaarlijker dan omhoog! Dan ook wel een paar mooie glijders gemaakt en nodige blauwe plekken opgelopen. Nog even indianenstrepen gemaakt met de modder op ons gezicht en toen was het plaatje compleet. Vermoeiend en trillend op onze benen kwamen we weer beneden aan en reden we weer terug richting onze stad. Nog even een korte stop bij het strand, even uitwaaien, broodje eten en lekker een douche opzoeken :)
Volgende dag gingen we met een speedboot richting het vaste land en verder via Ninh Bin richting Hué. De sleepersbus van Ninh Bin richting Hué vertrok om 8 uur 's avonds en zou 's ochtends aankomen. Maar om half 9 's ochtends kwamen we erachter dat we echt pas net op de helft zijn.. Dat wordt nog een leuke reisdag! Deze busreis duurde uiteindelijk 21 uur ipv 10…