Halong Bay en noordkust beste reistijd

Het weer in Halong Bay en noordkust

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Halong Bay en noordkust te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Halong Bay en noordkust? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Halong Bay en noordkust

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Vietnam:Het regenseizoen begint en eindigt in het noorden (maart t/m september) eerder dan in het zuiden (mei t/m oktober). In december t/m februari zit je redelijk safe. Bovendien is de temperatuur en luchtvochtigheid dan relatief laag en dat is iets om rekening mee te houden want Halong Bay en noordkust kan bloedheet worden.

Reisadvies
Voor Halong Bay en noordkust geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
29 t/m 31 januari Têt, 30 april Bevrijding van Saigon, 2 september Nationale Dag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.

 

Informatie over Halong Bay en noordkust

Beste foto's & tips van Halong Bay en noordkust

'201406' door Annemaria '201406' door Annemaria

VietnamHalong Bay en noordkust

VietnamHalong Bay en noordkust

Gouden Halong Bay

Annemaria

Tja, wat moet je nog teovoegen aan een zonsondergang als deze op een plek die alle verbeelding te boven gaat; Halong Bay in het noordoosten van Vietnam. We hadden regen, bewolking en een beetje zon, een beetje een crappy boot, maar dit maakte alles goed!

'174232' door janhermens '174232' door janhermens

VietnamHalong Bay en noordkust

VietnamHalong Bay en noordkust

Zevende Wereldwonder

janhermens

Volgens de Vietnamezen is de pracht van de baai ten oosten van de Red River delta één van de zeven wereldwonderen. Reisverhalen van andere toeristen, informatie in de Lonely Planet en reisfolders beschrijven de uitgestrekte baai inderdaad als één van de mooiste natuurlandschappen van Vietnam.

'458180' door JaccoenLaurie '458180' door JaccoenLaurie

VietnamHalong Bay en noordkust

VietnamHalong Bay en noordkust

Halong Sunset

JaccoenLaurie

Dat de omgeving van Halong Bay prachtig is, dat weet iedereen wel. Maar het wordt nog mooier bij zonsondergang, wanneer de lucht mooi oranje kleurt. Wij hadden geweldig weer en hebben er twee avonden van mogen genieten.

Laat kaart zien