Tibet Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Meest afgelegen plek op aarde

Gepubliceerd: 26 apr 2009
0

De moeilijkst bereikbare plek op aarde ligt op de Tibetaanse hoogvlakte. Vanuit dit berggebied duurt het drie weken om naar de dichtstbijzijnde steden Lhasa of Korla te reizen. Het grootste gedeelte van die reis moet te voet worden afgelegd.

Dit hebben onderzoekers van het Europese Joint Research Centre onlangs gemeten. Met een computermodel berekenden zij voor elke stad op aarde hoelang het zou duren om naar de dichtstbijzijnde stad met minimaal vijftigduizend inwoners te reizen. Hierbij werd rekening gehouden met de aanwezigheid van spoorlijnen, rivieren, wegen en het soort ondergrond (woestijn, gebergte of tropisch regenwoud).

Betere bereikbaarheid
Naast het feit dat de Tibetaanse hoogvlakte het meest afgelegen gebied is, blijkt ook dat maar tien procent van alle gebieden ter wereld op meer dan 48 uur reistijd van de bewoonde wereld ligt. Lang niet alle gebieden die afgelegen lijken, zijn moeilijk te bereiken. In het Amazonegebied bijvoorbeeld kun je een stad vanaf de meeste plekken binnen twee dagen bereiken. De betere bereikbaarheid is een gevolg van het toenemende aantal wegen en het groeiende aantal rivieren in het regenwoud.


Foto door jorien.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Tibet artikelen
Reisnieuws
7 landen die niet echt bestaan. Unieke reiservaring!

24 feb 2017, Buiten de gebaande paden treden? Met deze zeven landen die niet officieel worden erkend gaat dat zeker lukken!

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Stap in de auto en ga! 3x Avontuurlijkste autoreizen

24 jan 2017, Amazon Adventures zet avontuurlijke autoreizen uit aan of náár de andere kant van de wereld. Nieuw is de Transasia Classic, van Amsterdam naar China en terug! Om je een idee te geven… Dit staat er op de planning.

1
Reportage
Dit is de meest afgelegen plek ter wereld

09 aug 2015, Je bent er zo’n drie weken onderweg om een aanzienlijke stad te bereiken en zelfs het laagste punt is nog vier kilometer hoog.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.