Bangkok

Pas op voor Thaise douane! image
Pas op voor Thaise douane! image Pas op voor Thaise douane! image
Wolkje

Pas op voor Thaise douane!

Zig-zag oplichterij wordt het genoemd. Reizigers die op Thaise vliegvelden vals worden beschuldigd van winkeldiefstal. Om weer op vrije voeten te komen, worden gedupeerden gedwongen een flinke som geld neer te leggen.

Britse, Ierse en Deense toeristen zijn al slachtoffer geweest van de uitbuiting op vliegvelden in Bangkok en Phuket. Terwijl buitenlanders rondlopen in de duty free ruimte worden ze plotseling gearresteerd. De aanklacht: diefstal. Gezegd wordt dat de bewakingscamera's het voorval hebben vastgelegd.

Hoge borgsom

In een achterkamertje worden de tassen volledig doorzocht. De Thaise agenten vinden niets, maar blijven toch volhouden. De benadeelden worden niet vrijgelaten, voordat een bedrag, dat kan oplopen tot wel duizenden dollars, betaald is. Dat geld zou ook voor een advocaat bestemd zijn.

Maatregelen

De Thaise minister van Transport wordt dringend verzocht maatregelen te nemen. Totdat het probleem is opgelost, worden reizigers erop geattendeerd extra voorzichtig te zijn. De corrupte Thaise politie is namelijk behoorlijk creatief in het bedenken van valse aanklachten. Een Ierse wetenschapper ondervond een dergelijk geval. Hij werd ten onrechte gearresteerd voor het stelen van een goedkope eyeliner.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Pas op voor Thaise douane!"

  • profile image comment
    Door jgjarts • geplaatst op 08 Aug 2009 | 11:07:44

    Nou,ik geloof dat dit toch niet helemaal klopt. Als je over land weer in Thailand komt krijg je een visum voor twee weken, dat staat op je stempel en waar wij de grens passeren ook bij de douane aangegeven. Via een luchthaven verkrijg je opnieuw de 30 dagen visa. Protesteren helpt bij douanes niet en onderhands regelen ook niet of je moet al bekender zijn en meteen wat geld in je paspoort stoppen zag ik in de rij voor me. Deze ervaringen zijn van januari 2009 en het is altijd wijs je stempeldata te controleren want achteraf kost geld omdat dat altijd als overstay geld.

  • profile image comment
    Door holibean • geplaatst op 07 Aug 2009 | 13:14:41

    Een andere truc van de Thaise douane/politie is als volgt: je komt Thailand binnen op een 1-maand visum en vertrekt vervolgens naar bijv. Cambodja voor een aantal dagen. Na verloop van tijd kom je Thailand weer binnen met een nieuw visum. Na een volgend vertrek uit Thailand naar bijv. Nederland blijkt dan dat je nieuwe visum slechts 2 weken geldigheid heeft. Heb je langer dan die 2 weken binnen Thailand vertoefd dan wordt je op de airport naar de politie gedirigeerd en moet vervolgens per dag een zgn. "visum-overstay" boete betalen. De boete bedraagt 500 Baht p.p.p.d. en dat kan dus behoorlijk oplopen!!! Een smerige streek om toeristen (veel) geld uit de zak te kloppen! Nergens en door niemand wordt je hiervoor gewaarschuwd, ook niet door je travel-agent! Remedie: check je visumdatum bij entree in Thailand en laat dit zonodig ter plekke wijzigen. Ik heb me laten vertellen dat de douane verplicht is dit dan te doen.

Bangkok thumbnail

Bangkok

Highlight #1
van Thailand
De hoofdstad van Thailand is het drukke en chaotische Bangkok. Schilderachtige boeddhistische tempel...
8.4
5
reviews
Populaire highlights van Thailand
Toon meer highlights