Taiwan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Taiwan legt fietspaden

Gepubliceerd: 28 feb 2009
0

Dacht je dat Nederland het enige land met fietspaden was? Dan zal een bezoek aan Taiwan je verrassen. Sinds de aanleg van twintig veelzijdige fietsroutes kun je het eiland met zijn uiteenlopende landschappen bij uitstek per fiets verkennen.

De eerste fietsroute (bij Guanshan) werd aan de oostkust aangelegd en je volgt hier het spoor van de oude ossenkarren. Andere routes leiden door uitgestrekte groene velden en tabaksplantages. Rond Taipei ligt nu meer dan 100 kilometer aan fietsroutes die voeren langs de oevers van de rivieren in en rond de hoofdstad. Een ‘City Cycling map’ is eenvoudig verkrijgbaar bij het informatiecentrum in de stad.

Oude bekenden
De bekende toeristische hoogtepunten zijn nu ook per fiets bereikbaar. Zo kun je rondom het Sun Moon Lake fietsen of langs de imposante marmeren rotspartijen van het Nationale Park Taroko Gorge.

Wedstrijd
Door de aanleg van de fietsroutes wil Taiwan zich profileren als fietsbestemming. Om dit doel kracht bij te zetten, heeft Taiwan Tourism een wedstrijd voor Nederlanders opgezet. Op www.ridetaiwan.com kunnen fietsers reisverhalen, filmpjes en foto’s plaatsen. De Nederlandse winnaar mag aan het eind van het jaar op reis naar Taiwan.

Foto 'Sun Moon Lake' door bowral.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Taiwan artikelen
Promotie
Naar het hart van Taiwan met FOX & China Airlines

04 apr 2017, Taiwan staat in de top 20 meest ultieme vakantiebestemmingen. En terecht. Want deze relatief onbekende Aziatische parel kenmerkt een nog authentieke sfeer en is nog vrij van het echte massa toerisme.

0
Reisnieuws
8x totaal onontdekte Aziatische bounty-eilanden

30 mrt 2017, De doorsnee massatoerist wordt intens gelukkig van een strandvakantie op een overbevolkt Thais eiland. Jij niet. Jij zoekt liever de rust op op één van deze totaal onbekende Oost-Aziatische paradijsjes.

0
Reisnieuws
Dit zijn de meest vredelievende landen van 2016!

13 feb 2017, Tja, succesvol... Welke landen zijn nu echt succesvol? Misschien een Duitsland, Australië of Japan? Mis! De landen die in 2016 de grootste groei doormaakten zullen je behoorlijk verrassen.

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.