Wachan-corridor

De Wachan-corridor is een smalle landstreek in het Pamirgebergte. De lengte van de corridor bedraagt ongeveer 300 kilometer, de breedte varieert tussen 17 kilometer en 60 kilometer. Eigenlijk ligt de Wachan-corridor in Afghanistan, maar enkele uitschieters liggen ook in Wachan-corridor en Pakistan.

Informatie over Wachan-corridor

Beste foto's & tips van Wachan-corridor

'519883' door jeannette '519883' door jeannette

TadzjikistanWachan-corridor

TadzjikistanWachan-corridor

Afghanistan

jeannette

Nadat we de Pamir highway verlaten maken we een lus door de Wakhan vallei en rijden honderden kilometers langs de grensrivier met Afghanistan. Je ziet het leven daar aan de andere kant aan je voorbijtrekken.

'1065016' door jeroenkleiberg '1065016' door jeroenkleiberg

TadzjikistanWachan-corridor

TadzjikistanWachan-corridor

Uitzicht over...Afgha

jeroenkleiberg

Afghanistan: zo dicht bij en zo onbereikbaar. Aan de overzijde van het woeste water ligt een land dat we kennen van de Taliban, van de onderdrukte vrouwen in blauwe boerka's, van oorlog en geweld. Die wereld lijkt ver weg als ik over het water tuur. Ik zie een land dat er hetzelfde uitziet als het land waarin ik fiets. Ik zie door de zon beschenen goudgele graanvelden, waar mannen en vrouwen de halmen met de sikkel afsnijden en samenbinden tot ordelijke patronen. Ik zie geelgroene populieren die zachtjes wuiven in de wind. Daartussen staan de lemen huizen van de Afghanen. De rivier scheidt hun wereld van de mijne en met die van de Tadzjieken. Een grote militaire aanwezigheid moet er voor zorgen dat dit voorlopig zo blijft.

Laat kaart zien