Wachan-corridor beste reistijd

Het weer in Wachan-corridor

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Wachan-corridor te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Wachan-corridor? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Wachan-corridor

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Wachan-corridor:


In juni tot oktober heb je in Wachan-corridor veel last van zandstormen en in oktober tot mei van sneeuwstormen. Extreme hitte in de zomer en extreme kou in de winter stellen je op de proef. Uiteindelijk zijn de maanden maart t/m mei, september t/m oktober de beste reismaanden, een eventuele storm moet je op de koop toe nemen.


Reisadvies Wachan-corridor: is Wachan-corridor veilig?

Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
9 mei Dag van de Overwinning, 9 september Onafhankelijkheidsdag, 6 november Dag van de Grondwet.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Wachan-corridor

Beste foto's & tips van Wachan-corridor

'519883' door jeannette '519883' door jeannette

TadzjikistanWachan-corridor

TadzjikistanWachan-corridor

Afghanistan

jeannette

Nadat we de Pamir highway verlaten maken we een lus door de Wakhan vallei en rijden honderden kilometers langs de grensrivier met Afghanistan. Je ziet het leven daar aan de andere kant aan je voorbijtrekken.

'1110556' door Marien Bergsma '1110556' door Marien Bergsma

TadzjikistanWachan-corridor

TadzjikistanWachan-corridor

Wachan Corridor

Marien Bergsma

De prachtige en afgelegen Wachan Valley / Wachan Corridor. De Panj-rivier in het midden is de grens tussen Afghanistan en Tadzjikistan. Op de achtergrond het machtige Hindukusch gebergte. Als je een tocht maakt over de Pamir Highway (M41), zou ik zeker een paar dagen uittrekken om ook de Wachan Valley te ontdekken. Voor mij was het 1 van de highlights van Tadzjikistan.

'1065016' door jeroenkleiberg '1065016' door jeroenkleiberg

TadzjikistanWachan-corridor

TadzjikistanWachan-corridor

Uitzicht over...Afgha

jeroenkleiberg

Afghanistan: zo dicht bij en zo onbereikbaar. Aan de overzijde van het woeste water ligt een land dat we kennen van de Taliban, van de onderdrukte vrouwen in blauwe boerka's, van oorlog en geweld. Die wereld lijkt ver weg als ik over het water tuur. Ik zie een land dat er hetzelfde uitziet als het land waarin ik fiets. Ik zie door de zon beschenen goudgele graanvelden, waar mannen en vrouwen de halmen met de sikkel afsnijden en samenbinden tot ordelijke patronen. Ik zie geelgroene populieren die zachtjes wuiven in de wind. Daartussen staan de lemen huizen van de Afghanen. De rivier scheidt hun wereld van de mijne en met die van de Tadzjieken. Een grote militaire aanwezigheid moet er voor zorgen dat dit voorlopig zo blijft.

Laat kaart zien