Noord Syrië

Aleppo is de grootste stad van Noord Syrië en een van de belangrijkste steden van het land, gelegen in het noorden. Vanouds heeft er een innige samenwerking plaatsgevonden tussen het regime van president Assad in Damascus en Aleppo. Ook het heiligdom van St.Simeon ligt in deze regio.

Informatie over Noord Syrië

Beste foto's & tips van Noord Syrië

'280106' door pensionado '280106' door pensionado

SyriëNoord Syrië

SyriëNoord Syrië

Zoete lekkernijen

pensionado

Thema Eten: Ma’arat an-Nu’aman, ten zuiden van Aleppo, is een levendig marktplaatsje met een gruwelijke historie. Hier werden in 1098 na een beleg door de kruisvaarders duizenden mensen afgeslacht. Maar het gruwelijkste volgde nog. Het werd door een van de kroniekschrijver van de kruisvaarders zelfs opgetekend: “In Ma’ara kookten onze troepen volwassen heidenen in kookpotten; zij regen kinderen aan het spit en aten deze gegrild”. Op de markt ziet het er nu gelukkig heel wat vriendelijker uit. Voor de zoete lekkernijen bestaat veel belangstelling.

'313961' door Esthers '313961' door Esthers

SyriëNoord Syrië

SyriëNoord Syrië

SCHAAPSHERDER

Esthers

Ten zuiden van Aleppo liggen de ruines van Ebla. Rondom deze ruines is er aan grasland geen gebrek, op het moment dat wij hier waren liepen er meerdere schaapsherders met hun kudde op deze ( door de vele regen ) sappige graslanden.

'236709' door Stijntehennepe '236709' door Stijntehennepe

SyriëNoord Syrië

SyriëNoord Syrië

Heerlijk wonen ini de

Stijntehennepe

Onderweg naar Palyra in Syrie kwam ik deze mooie bedouinen woning tegen. Een prachtig plek om te wonen zonder buren en direkt tussen het uitgestrekte berglandschap. wel af en toe een auto die voorbij komt om je huis te fotograferen.

Laat kaart zien