Nederlanders worden teruggehaald uit Sri Lanka vanwege aangescherpt reisadvies image

Nederlanders worden teruggehaald uit Sri Lanka vanwege aangescherpt reisadvies

Buitenlandse Zaken waarschuwt reizigers om alleen naar Sri Lanka af te reizen als het noodzakelijk is. Er is een groot risico op vervolgaanslagen door voortvluchtige terroristen. Honderden Nederlanders die nu in Sri Lanka zijn moeten direct het land verlaten.


Nederlanders worden per direct uit Sri Lanka teruggehaald (Foto: Suganth, Unsplash)

Het reisadvies naar Sri Lanka is aangescherpt van geel naar oranje. De veiligheidssituatie in het hele land is momenteel onvoorspelbaar en onzeker. Daarom worden Nederlanders die op vakantie zijn in het land via een reisorganisatie terug naar Nederland gehaald. Het gaat om drie- tot vierhonderd Nederlanders.

Het besluit om deze mensen terug te halen is genomen in een overleg tussen het Calamiteitenfonds en de bij het fonds aangesloten reisorganisaties. De meeste en de grootste reisorganisaties zijn bij het Calamiteitenfonds aangesloten. De reisorganisaties zorgen zelf voor het vervoer van hun eigen passagiers. De kosten voor het terughalen van de toeristen worden door het Calamiteitenfonds betaalt. 
Reisorganisatie TUI cancelt komende twee weken alle reizen naar Sri Lanka. De duizend mensen waar het naar schatting om gaat krijgen zo snel mogelijk bericht hierover.