Wow: het grootste hotel ter wereld wordt nu gebouwd! image
Japio

Wow: het grootste hotel ter wereld wordt nu gebouwd!

Twaalf torens, tienduizend kamers, 1,4 miljoen vierkante meter, 48 verdiepingen en meer dan zeventig restaurants! Het grootste hotel ter wereld wordt momenteel gebouwd in Mekka. Als de bouw volgens planning verloopt, opent het complex in 2017 de deuren.



(Foto: Dar Al-Handasah) 



Absurd kostenplaatje



Het Abraj Kudai hotel wordt enorm en dat brengt flink wat kosten met zich mee. De eindrekening wordt geschat op 3,6 miljard dollar. Het Saudische Ministerie van Financiën betaalt alles.



Multifunctioneel



In het hotel, dat wordt ontworpen door de Dar Al-Handasah-groep, kunnen gasten zich baden in luxe. Even de voetjes van de vloer? Bezoek de balzaal op de bovenste verdieping, met ’s werelds grootste koepel. Deze staat te midden van de andere torens. En heb je een eigen helikopter? Op vier van de torens worden heliplatforms geplaatst.



De heilige stad Mekka wordt jaarlijks door duizenden moslims bezocht. Het hotel zal dus diensten aanbieden om bedevaartgangers in de watten te leggen. Maar ook zakenlui kunnen in de ministad verblijven voor bijvoorbeeld conferenties.



Koploper



Krap een jaar staat het First World Hotel in Maleisië boven aan het rijtje “grootste hotels ter wereld” en wordt dus nu al van zijn troon gestoten. Met zijn ruim 7300 kamers komt het gebouw niet eens meer in de buurt van het Abraj Kudai.



Vertraging



Toch is het nog afwachten of het hotel echt in 2017 zijn deuren zal openen. Door de lage olieprijzen heeft de Saudische overheid minder inkomsten dan gepland om de bouw mee te betalen. Je hebt waarschijnlijk dus nog iets langer de tijd te sparen voor een nachtje in dit hotel. Hoeveel het precies gaat kosten, is nog niet bekend.