Noord Hoogland Pakistan beste reistijd

Het weer in Noordelijke hooglanden

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Noordelijke hooglanden te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Noordelijke hooglanden? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Noordelijke hooglanden

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Pakistan:De beste reistijd voor het noorden van Noord Hoogland Pakistan is april, september en oktober. Voor het zuiden is november t/m februari de beste reistijd.
Door het noorden van Noord Hoogland Pakistan reis je het beste tijdens de zomermaanden. Mits je je in de bergen bevindt. In het laagland is het bizar heet en kan je het best reizen in april, september of oktober: lekker warm en weinig regen. Wanneer het in het noorden rond november te koud wordt, begint in het zuiden het beste reisseizoen, dat loopt tot en met februari.


Reisadvies
Voor Noord Hoogland Pakistan geldt een negatief reisadvies.

Feestdagen
23 maart Noord Hoogland Pakistan Dag, 14 augustus Onafhankelijkheidsdag, 9 november Dag ter ere van Allama Muhammad Igbal, 25 december Dag ter ere van Quaid-e-Azam.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Noord Hoogland Pakistan

Beste foto's & tips van Noord Hoogland Pakistan

'532428' door CBurgstad '532428' door CBurgstad

PakistanNoord Hoogland Pakistan

PakistanNoord Hoogland Pakistan

Verboden in te halen

CBurgstad

Vanuit Chitral gaan we per jeep naar Bomburet, naar de Kalash. Het is een tocht van 3 uur heen en 3 uur terug door het schitterend en onherbergzaam landschap van Noord-West Pakistan. We moeten staan in de open laadbak van de jeep en worden volledig door elkaar geschud door het zeer slechte wegdek. Het is één van de gevaarlijkste routes ter wereld en de weg is op veel plaatsen puur uit de rotsen uitgehouwen. Iets als asfalt kent men (nog) niet of men heeft er geen geld voor. Je moet dus ook nog op je hoofd letten, dat je het niet stoot tegen een uitstekende rotspunt. Maar we worden daarentegen wel rijkelijk beloond met schitterende vergezichten op het prachtige landschap langs de rivier en korte stops in kleine gemeenschappen waar de bewoners met verbazing kijken naar een groepje toeristen in jeeps. Gelukkig komen we onderweg geen tegenliggers tegen........

'484544' door CBurgstad '484544' door CBurgstad

PakistanNoord Hoogland Pakistan

PakistanNoord Hoogland Pakistan

Khunjerab-pas

CBurgstad

Vanuit Hunza vertrokken we voor een tocht naar de Khunjerab-pas op de grens met China. We kleedden ons goed aan want het kon koud worden, was ons verteld. Nou, dat hebben we geweten!!! Verkleumd en rillend van de kou kwamen we na 4 uur aan op de pas, na een rit in een open jeep door een woest en verlaten landschap. De jeep had gladde banden, geen reserveband en de uitlaat zat naast de versnellingsbak, zodat de persoon die voorin zat tot rookvlees gerookt werd. Onderweg was er gevaar van vallend gesteente en op sommige plaatsen was de weg overspoeld door smeltwater. Maar alle kou viel van ons af zodra we aankwamen op de pas. Daar stonden we dan op 5100 m hoogte, slechts omringd door sneeuw en rotsen, zonder enig teken van leven. Geweldig!

'460456' door CBurgstad '460456' door CBurgstad

PakistanNoord Hoogland Pakistan

PakistanNoord Hoogland Pakistan

Onherbergzaam

CBurgstad

Vanuit Chitral gaan we per jeep naar Bomburet, naar de Kalash. Het is een tocht van 3 uur heen en 3 uur terug door het schitterend en onherbergzaam landschap van Noord-West Pakistan. We moeten staan in de open laadbak van de jeep en worden volledig door elkaar geschud door het zeer slechte wegdek. Maar we worden daarentegen wel rijkelijk beloond met schitterende vergezichten.

Laat kaart zien

Laatste Noord Hoogland Pakistan artikelen

VIDEO: Gezellig bergritje

In Pakistan hebben ze geen vangrails. Kennelijk zijn ze overbodig. Toch kijk je liever niet uit het raam tijdens deze rit, want zo overbodig lijken die vangrails hier niet. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees of doodsangsten.

In Pakistan hebben ze geen vangrails. Kennelijk zijn ze overbodig. Toch kijk je liever niet uit het raam tijdens deze rit, want zo overbodig lijken di...

Magisch mooie gletsjer ontdekt in de Himalaya

Wauw, wat een plaatje! De Poolse fotograaf en waaghals David Kaszlikowski stuitte tijdens zijn beklimming van de K2 – de op één na hoogste berg ter wereld – op een nog onontdekte, verborgen gletsjer. Bekijk de magische beelden van het ijslandschap hier.

Wauw, wat een plaatje! De Poolse fotograaf en waaghals David Kaszlikowski stuitte tijdens zijn beklimming van de K2 – de op één na hoogste berg ter we...