Noord Hoogland Pakistan

In het Noord Hoogland van Noord Hoogland Pakistan vind je de mooiste panorama's en onherbergzame gebieden. Hoge bergen, diepe valleien, traditionele dorpjes en kraakheldere rivieren. Onder meer de Hunzavallei, de Karakoram Highway en de Khunjerab-pas mogen niet overgeslagen worden.

Informatie over Noord Hoogland Pakistan

Beste foto's & tips van Noord Hoogland Pakistan

'532428' door CBurgstad '532428' door CBurgstad

PakistanNoord Hoogland Pakistan

PakistanNoord Hoogland Pakistan

Verboden in te halen

CBurgstad

Vanuit Chitral gaan we per jeep naar Bomburet, naar de Kalash. Het is een tocht van 3 uur heen en 3 uur terug door het schitterend en onherbergzaam landschap van Noord-West Pakistan. We moeten staan in de open laadbak van de jeep en worden volledig door elkaar geschud door het zeer slechte wegdek. Het is één van de gevaarlijkste routes ter wereld en de weg is op veel plaatsen puur uit de rotsen uitgehouwen. Iets als asfalt kent men (nog) niet of men heeft er geen geld voor. Je moet dus ook nog op je hoofd letten, dat je het niet stoot tegen een uitstekende rotspunt. Maar we worden daarentegen wel rijkelijk beloond met schitterende vergezichten op het prachtige landschap langs de rivier en korte stops in kleine gemeenschappen waar de bewoners met verbazing kijken naar een groepje toeristen in jeeps. Gelukkig komen we onderweg geen tegenliggers tegen........

'484544' door CBurgstad '484544' door CBurgstad

PakistanNoord Hoogland Pakistan

PakistanNoord Hoogland Pakistan

Khunjerab-pas

CBurgstad

Vanuit Hunza vertrokken we voor een tocht naar de Khunjerab-pas op de grens met China. We kleedden ons goed aan want het kon koud worden, was ons verteld. Nou, dat hebben we geweten!!! Verkleumd en rillend van de kou kwamen we na 4 uur aan op de pas, na een rit in een open jeep door een woest en verlaten landschap. De jeep had gladde banden, geen reserveband en de uitlaat zat naast de versnellingsbak, zodat de persoon die voorin zat tot rookvlees gerookt werd. Onderweg was er gevaar van vallend gesteente en op sommige plaatsen was de weg overspoeld door smeltwater. Maar alle kou viel van ons af zodra we aankwamen op de pas. Daar stonden we dan op 5100 m hoogte, slechts omringd door sneeuw en rotsen, zonder enig teken van leven. Geweldig!

'460456' door CBurgstad '460456' door CBurgstad

PakistanNoord Hoogland Pakistan

PakistanNoord Hoogland Pakistan

Onherbergzaam

CBurgstad

Vanuit Chitral gaan we per jeep naar Bomburet, naar de Kalash. Het is een tocht van 3 uur heen en 3 uur terug door het schitterend en onherbergzaam landschap van Noord-West Pakistan. We moeten staan in de open laadbak van de jeep en worden volledig door elkaar geschud door het zeer slechte wegdek. Maar we worden daarentegen wel rijkelijk beloond met schitterende vergezichten.

Laat kaart zien

Laatste Noord Hoogland Pakistan artikelen

VIDEO: Gezellig bergritje

In Pakistan hebben ze geen vangrails. Kennelijk zijn ze overbodig. Toch kijk je liever niet uit het raam tijdens deze rit, want zo overbodig lijken die vangrails hier niet. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees of doodsangsten.

In Pakistan hebben ze geen vangrails. Kennelijk zijn ze overbodig. Toch kijk je liever niet uit het raam tijdens deze rit, want zo overbodig lijken di...

Magisch mooie gletsjer ontdekt in de Himalaya

Wauw, wat een plaatje! De Poolse fotograaf en waaghals David Kaszlikowski stuitte tijdens zijn beklimming van de K2 – de op één na hoogste berg ter wereld – op een nog onontdekte, verborgen gletsjer. Bekijk de magische beelden van het ijslandschap hier.

Wauw, wat een plaatje! De Poolse fotograaf en waaghals David Kaszlikowski stuitte tijdens zijn beklimming van de K2 – de op één na hoogste berg ter we...