Rub al-Khali woestijn

Ook wel bekend als de ‘Empty Quarter’ is Rub al Khali de grootste en droogste woestijn van Arabië en een van de grootste ter wereld. Met temperaturen die oplopen tot 55 graden, duinen hoger dan de Eiffeltoren (330 meter), zou je geen leven verwachten. Maar niets is minder waar, in deze woestijn staan gewoon planten. Verschillende touroperators verzorgen excursies de woestijn in.

Informatie over Rub al-Khali woestijn

Beste foto's & tips van Rub al-Khali woestijn

'274962' door Simmes Jan '274962' door Simmes Jan

OmanRub al-Khali woestijn

OmanRub al-Khali woestijn

Stilte

Simmes Jan

Oorverdovend stil was het er, in the Empty quarter oftewel het Rub al Khali gebied in centraal Oman. Prachtige hoge zandduinen met hier en daar een struik en in de verste verte niets dan zand, maar wat doet de natuur mooie dingen met het zand! Een goede 4WD terreinwagen is hier een absolute must!

'243576' door Albert Weterings '243576' door Albert Weterings

OmanRub al-Khali woestijn

OmanRub al-Khali woestijn

Gids in de woestijn

Albert Weterings

We sliepen een nachtje in een tentenkamp midden in de woestijn. Leuk om te doen, maar we waren er wat vroeger dan gepland. Een van de mannen die er werkte nam ons mee voor een uurtje 'Dune-bashing" oftewel lekker met je 4x4 door de woestijn raggen. Je hebt geen idee wat zo'n auto allemaal kan, dus we genoten met volle teugen. Uiteindelijk ging de zon onder en onze gids keek samen met ons naar het mooie schouwspel dat zich over de duintoppen voltrok. Gaf uiteindelijk dit sfeervolle plaatje.

'277504' door Simmes Jan '277504' door Simmes Jan

OmanRub al-Khali woestijn

OmanRub al-Khali woestijn

Onmetelijk

Simmes Jan

De onmetelijke woestijn Rub al Khali, hier gefotografeerd dichtbij de grens met Saoedi Arabie. Ik wist niet dat zand zoveel verschillende kleuren kan hebben. Zonder auto kun je hier niet komen!

Laat kaart zien